• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroji iz Brisela u zagrljaju Grobara!

Šampanjac, pjesma, veselje...Tako je bilo u srijedu rano ujutru na beogradskom aerodromu. Reporter MONDA bio je na licu mjesta...

 Heroji iz Brisela u zagrljaju Grobara! Izvor: MONDO

Čekali su navijači Partizana sedam godina da njihovi ljubimci ponove uspjeh generacije koju je predvodio Lotar Mateus. Čekali su, strijepili, nervirali se i konačno dočekali!

Brisel, taj grad koji je navijačima Partizana mogao da ostane u lijepom sjećanju još 1966. godine, bio je tog 24. avgusta 2010. godine srećan po klub iz Humske.

O utakmici protiv Anderlehta (2:2, penalima 3:2) sve znate, sve ste vidjeli, pročitali (a možete i da se podsjetite OVDJE ili pogledate FOTO GALERIJU), a na beogradskom aerodromu u ranim jutarnjim časovima u srijedu okupljali su se Grobari koji su željeli da pozdrave svoje junake.

Prva erupcija oduševljenja nastala je kada se pojavio Partizanov autobus, koji je došao po fudbalere, koji su u tom trenutku još letjeli iz Brisela.

Na mjestu suvozača sjedio je Milivoje Ćirković, strijelac onog odlučujućeg penala protiv Njukasla 2003. godine. Bivši desni bek crno-bijelih, sa dresom, otpozdravljao je navijačima Partizana, koji su mu klicali.



A onda, nešto prije pet časova ujutru, nastala je prava "ludnica", kada je avion sa fudbalerima Partizana dotakao pistu i kada su jedan po jedan izlazili u hol.

A tamo, oko 1.500 Grobara, koji nisu željeli da spavaju. A, ne! Te večeri i ovog jutra nema spavanja.

Fudbaleri su "razvukli" osmjehe, otvoren je i šampanjac, a, po običaju, Radosav Petrović je poveo navijanje.

S obzirom da policija nije dala većini navijača da uđe u aerodromsku zgradu, još veće oduševljenje nastalo je kada su fudbaleri počeli da iz nje izlaze, jedan po jedan.

Dvostrukog strijelca iz Brisela Klea i golmana Radišu Ilića, kome su tokom utakmice navijači spominjali bližu i dalju rodbinu zbog očajnih reakcija tokom napada Anderlehta, navijači su na rukama odnijeli do autobusa!

Golman crno-bijelih pritom je bio nag do pojasa...

Sve je to sa osmjehom posmatrao trener Partizana i glavni arhitekta ovog uspjeha Sale Stanojevic, a tu sliku prokomentarisao je riječima: "Vidi Radišu".

Na vratima autobusa, gdje je bilo kao u košnici, dirigentsku palicu preuzeo je Marko Šćepović, ali, naravno, ništa nije moglo da prođe bez "odobrenja" Raće Petrovića, koji je ponovo bio u centru pažnje.

U opštem metežu, odnekud se pojavio i komentator Radio-televizije Srbije Predrag Strajnić, sada već "i zvanično" prava talija za Partizan. On je prenosio i utakmicu u Njukaslu 2003. godine, a "htjelo ga je" i protiv Anderlehta.

Prišao je reporteru MONDA i zamolio ga da ga slika sa Milivojem Ćirkovićem, na šta mu je fudbaler Partizana odgovorio: "Ti si, brate, talija!".

Ništa nije prošlo bez baklji, petardi, pjesama...Kao da se sve odigravalo na stadionu, a ne na aerodromu.

Slično je bilo i u centru grada

Niko nije primjetio ni da je svanulo...Srijeda je radni dan, mnogi su na posao otišli sa podočnjacima. Ali i sa veeelikim osmjehom.

(Sve snimke sa aerodroma pogledajte na našem web sajtu www.mondo.rs)

(V. Sukdolak/P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC