• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijela porodica: Veličanstveno!

Vujošević, Danilović, Bjeković, Paspalj, Kežman...Svi su oduševljeni uspjehom fudbalera Partizana. Dragan Đurić: "Bilo je skeptika...Uradili smo veliku stvar".

 Crno-bijela porodica: Veličanstveno! Izvor: MONDO

Pazite ovo: samo su Barselona i Partizan od svih sportskih društava u Evropi, uspjeli da se plasiraju na Fajnal-for Evrolige u košarci, a njihove fudbalske sekcije igraće u Ligi šampiona! A ima i ovo: samo je Partizan u Evropi imao i učesnika završnog turnira Evrolige u vaterpolu.

Poslije izvanrednog uspjeha i plasmana FK Partizan u Ligu šampiona, predsjednik kluba Dragan Đurić rekao je da je ponosan na igrače, koji su uradili veliku stvar.

"Prije tri mjeseca bilo je skeptika, ali sada svi znaju da smo uradili veliku stvar, veliku stvar za Partizan, za Beograd, za Srbiju i narod koji u našoj zemlji živi sa mnogo problema, a naš tim mu je sada dao razloga da slavi", izjavio je Đurić.

On je priznao da je teško podnio penale u Briselu protiv Anderlehta, ali je u dve riječi "spakovao" tri promašaja fudbalera belgijske ekipe sa "kreča": "Ima Boga!".

Neočekivano, posljednji penal za Partizan izveo je Vojislav Stanković. I to je učinio maestralno, "kao mator".

"Trener je odlučio ko će da šutira prva tri penala i pitao je ko još može. Ja sam se javio, ali je on insistirao da šutiram peti penal. Bio sam miran, sad sam srećan ", ispričao je Stanković.

Bivši sportski direktor crno-bijelih Nenad Bjeković bio je oduševljen.

"Slavimo! A čim je tako znači da smo dobro raspoloženi. Svaka čast igračima i treneru, ovo je veličanstven uspjeh za Partizan", rekao je zadovoljni Bjeković za "Sportski žurnal".

Bivši fudbaler Partizana Mateja Kežman iz Pariza "proriče" višegodišnju dominaciju crno-bijelih u Srbiji i hvali svog kolegu iz branše, napadača Klea.

"Svima čestitam, ali ovaj Kleo je fenomenalan. Dečko je dao osam golova u sedam utakmica! Drago mi je i zbog povratnika Ivice (Ilieva), Saleta (Ilića) i Radiše (Ilića), koji još traži formu, ali sam uvjeren da će biti bolje", rekao je Kežman za "Sport".

Slavi i ostatak crno-bijele porodice. Predsjednik Košarkaškog kluba Predrag Danilović slavodobitno je konstatovao: "Ovo je velika stvar ne samo za Partizan, već i za cijeli srpski sport. Ovo je crno-bijela godina! Partizan je igrao fajnal-for u košarci i vaterpolu, sada će igrati i fudbalsku Ligu šampiona. I ponovo Evroligu u košarci i u vaterpolu".

Potpredsjednik Olimpijskog komiteta Srbije i proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj u svom stilu je prokomentarisao:

"Idu nas penali! Više nema potrebe da Partizan igra utakmice, odmah treba preći na penale! Prvi jedanaesterac Belgijanaca je pravi hit od promašaja. Ovo je veliki uspjeh srpskog sporta o kojem će dugo da se priča, pogotovo zbog nevjerovatnog scenarija".

A oglasio se i magični Duško Vujošević, bez dileme jedna od najomiljenijih sportskih ličnosti svih vremena među navijačima Partizana.

"Presrećan sam i zbog rezultata u prošloj godini, sada i zbog ulaska u Ligu šampiona. Neosporna je činjenica da je Partizan na najbolji mogući način za dugo godina riješio pitanje trenera. U klubu treba više da ga slušaju i dozvole mu da stvori tim po svom ukusu!".

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić čestitao je svom nasljedniku na mjestu predsjednika Partizana Draganu Đuriću plasman u Ligu šampiona i konstatovao je da su "crno-bijeli ušli u istoriju".

"Plasman Partizana u Ligu šampiona sjajan je uspjeh za srpski fudbal. Crno-bijeli su pokazali da naša liga vrijedi", kaže Karadžić.

Partizan je u Briselu "dobio" trenera, dobio je nekoliko igrača, ali i 7,1 milion evra. Za svaku pobjedu crno-bijeli će dobiti 800.000 evra, za remi 400.000 evra...Čuje se zveckanje "evrića"!

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC