• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mostarski derbi pod policijskom opsadom

Zrinjski i Velež igraju večeras odgođeni derbi meč 1. kola Premijer lige BiH. Policiji u Mostaru stiže pojačanje iz nekoliko susjednih kantona.

 Mostarski derbi pod policijskom opsadom Izvor: MONDO

Mostarski derbi između Zrinjskog i Veleža koji će biti odigran večeras na stadionu ''Pod Bijelim Brijegom'' obezbjeđivaće veliki broj policajaca iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, uz pomoć kolega iz drugih kantona, izjavio je Srni načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić.

On nije želio govoriti o broju policijskih službenika da se ne bi podizala nepotrebna panika, ali je rekao da je to dovoljan broj ljudi i da će u ispomoć kolegama u Mostar stići policajci iz Livanjskog, Srednjobosanskog, Zeničkog i Unsko-sanskog kantona.

Dosadašnje gradske derbije obezbjeđivalo je više od 500 policajaca i specijalaca sa oklopnim transporterima.

''Obezbijedili smo dovoljan broj policajaca koji će raditi na očuvanju javnoga reda i mira i povoljnog stanja bezbjednosti na području grada prije, za vrijeme i nakon utakmice'', naglasio je Jelonjić.

On je dodao da su prije sat vremena okončani razgovori sa navijačima "Veleža" kojih će oko 200 organizovano doći "Pod Bijeli Brijeg", te da će policija obezbjeđivati rutu njihovog kretanja, a imaće i adekvatne mjere zaštite na stadionu.

Predstavnici MUP-a juče su imali razgovore s predstavnicima navijačkih grupa "Ultras" i "Red Armi", te predstavnicima oba kluba, pri čemu su se svi usaglasili da ova utakmica treba da prođe u sportskom ugođaju i fer navijanju.

Iako je Mostar za vrijeme i nakon gradskog derbija znao ličiti na ratnu zonu, posljednjih nekoliko derbija prošlo je bez većih incidenata pa svi ljubitelji sporta u gradu na Neretvi očekuju da će večerašniji derbi proći u najboljem redu.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić juče je održao sastanak s čelnicima mostarskih ligaša te predsjednikom Sportskog saveza Grada Mostara Hasanom Šišićem, koji su pozvali navijače na primjereno i sportsko bodrenje te suzdržavanje od bilo kakvih provokacija ili nereda.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC