• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Nećemo biti topovsko meso!

U Partizanu želeli atraktivnije protivnike. Trener Stanojević želi da nadmaši rezultat Lotara Mateusa iz 2003. godine.

 PARTIZAN: Nećemo biti topovsko meso! Izvor: MONDO

Radno-svečarko-zabavno popodne u Zemunelu! Dok su se u "prestonici kocke" - Monaku - izvlačile kuglice sa imenima učesnika grupne faze Lige šampiona, fudbaleri Partizana trčkarali su po prijatnom popodnevnom suncu u svom trening kampu, čekajući ishod žrijeba.

Svi igrači Partizana su bili u kopačkama i trčali krugove, a u jednom trenutku pojavio se i Saša Ilić u patikama, jer je iz Brisela, kao uspomenu, donio i lakšu povredu. Ostali fudbaleri su mu aplaudirali i zadirkivali ga, a onda su mu dobacili: "Ti si zvijezda!".

U Monaku su se izvlačile kuglice sa imenima klubova iz prvog, najjačeg šešira, potom iz drugog, trećeg...Potom je došao red i na šešir u kojem je Partizan. Trener Saša Stanojević prekinuo je trening i svi igrači i članovi stručnog štaba okupili su se oko laptopa i zajedno sa velikom grupom novinara čekali šta će sreća (odnosno Gabrijel Milito i Gari Lineker) reći.

Neko od igrača je u šali dobacio: "Je l' znate šta je Gvardiola (trener Barselone) danas izjavio? Samo ne Partizan!".

Svi su se nasmijali, ali avaj! Laptop je izdao u odsudnom trenutku (baterija je zakazala) ! Trk do zgrade "Zemunela", na drugi sprat, uz plazma televizor.

Izvlačio je fudbaler Intera Gabrijel Milito kuglice i ceduljice sa imenima klubova, ali nikako da se pročita Partizan. Marko Jovanović je duhovito primjetio: "Ljudi, je l' ste sigurni da smo mi u Ligi šampiona?".

Naravno, nove salve smijeha.

Kada je žrijeb poslao Žilinu poslao u grupu sa Čelsijem i ostalima, bilo je izvjesno da će Partizan vojevati bitke sa Arsenalom, Šahtjorom i Bragom.

Najprije, aplauz svih prisutnih, a onda...

STANOJEVIĆ: DA OSVOJIMO VIŠE OD TRI BODA

Prvi opšti utisak bio je - dobro je, moglo je i bolje i gore. Drugi utisak - šteta što nismo izvikli atraktivnije protivnike. Treći utisak - možemo da igramo sa svima.

Trener Stanojević bio je, po običaju smiren i racionalan.

"Sve tri ekipe koje smo dobili su različite i svakako je da ćemo se za svakog protivnika pripremati na drugačiji način. Volio bih da prvu utakmicu igramo protiv Arsenala u Beogradu, vidjećemo...Ali, ono što mi je najveća želja jeste da ne budemo samo učesnici Lige šampiona, već da igramo. Prošli put Partizan je u Ligi šampiona osvojio tri boda, a sada želim da to ponovimo i napravimo korak više", kaže Stanojević.

Upitan da li će Partizan moći da igra na tri fronta, jer ga od septembra do decembra očekuju i iskušenja u Ligi šampiona, Stanojević je odgovorio: "Ima ekipa koje igraju i po 70 utakmica u sezoni i nikad nisam čuo nekog trenera da se žali na umor ekipe jer je igrala utakmicu Lige šampiona. Naravno, mi imamo obavezu prema našoj ligi, da pravimo rezultate, koji su nas i doveli u mogućnost da uđemo u Ligu šampiona".

U prvoj utakmici Partizan će igrati bez Marka Jovanovića i Ivana Stevanovića (parni žuti kartoni). To je, svakako, problem za Stanojevića, jer na tim pozicijama ima golobrade Miloša Ostojića i Aleksandra Miljkovića.

Ako ne bude promjena u igračkom kadru, odnosno dovođenja nekog novog igrača, Stanojević je rekao da će morati na njih da se osloni, na šta jeste računao ali u domaćoj ligi.

Koordinator za sportska pitanja Albert Nađ se nadovezao na tu priču, dodavši da prelazni rok traje do 31. avgusta, možda će i biti produžen i istakao da u Partizanu "ne sjede skrštenih ruku".

JOVANOVIĆ: SAD NAM JE OFK BEOGRAD LIGA ŠAMPIONA

Najiskusniji u ekipi Partizana Mladen Krstajić uopšte nije bio oduševljen ishodom žrijeba. Htio je, kaže, mnogo jaču grupu, odnosno atraktivnije protivnike.

"Htio sam jače protivnike, jer će se sada u javnosti stvoriti slika iu atmosfera da možemo da prođemo, pritisak će biti veći. Ovi protivnici su teški, a nisu atraktivni. Pa, vidjeli ste da je Braga izbacila Sevilju! U svakom slučaju, nećemo biti topovsko meso", poručio je Krstajić.

Marko Jovanović je mišljenja da je Partizan mogao i bolje i lošije da prođe, ali je uvjeren da srpski šampion može sa svakim da igra, što je pokazao i u Briselu protiv Anderlehta.

"Mi ćemo u svakoj utakmici dati sve od sebe, borićemo se. Ovo su sve jake ekipe, prošle godine u Ligi Evrope smo imali prilike da se uvjerimo u snagu Šahtjora. Ipak, ovim žrijebom želimo da malo zatvorimo priču oko Lige šampiona i da se okrenemo OFK Beogradu. To nam je sada najvažnija utakmica i moramo da pobjedimo kako znamo i umijemo. Moramo da pobj eđujemo i osvojimotitulu, kako bismo i sljedeće godine došli u poziciju da igramo u Ligi šampiona", rekao je defanzivac Partizana.

(Predrag Vujić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC