• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Nemanja Tomić na Antićevom spisku?

Novo ime na spisku Radomira Antića - Nemanja Tomić iz Partizana, piše "Sport".

 I Nemanja Tomić na Antićevom spisku? Izvor: MONDO

Mladi fudbaler Partizana Nemanja Tomić vjerovatno će se naći na spisku selektora Radomira Antića za prve utakmice Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

List "Sport" je objavio to saznanje, uz podatak da nije isključeno da Antić "iskopa" još neko novo ime za mečeve protiv Farskih Ostrva u Toršavnu (3. septembra) i Slovenije u Beogradu (7. septembra).

Selektor će u subotu u podne saopštiti spisak (to će, ujedno, biti i njegov prvi susret sa novinarima poslije Mundijala u Africi i odluke Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije da mu produži mandat), ali neki detalji su već sada poznati.

Među golmanima sigurno neće biti Vladimira Stojkovića, koji plaća danak tome što nema klub, odnosno što nije standardan mešu stativama, kao ni povrijeđenog Aleksandra Kolarova i Boška Jankovića i Ivice Dragutinovića koji se i dalje oporavljaju od teških povreda i operacija.

Ono što je sasvim izvjesno jeste da se Antić ne odriče onih sa kojima se plasirao na Svjetsko prvenstvo. A to su Nemanja Vidić, Dejan Stanković, Aleksandar Luković, Nikola Žigić, Danko Lazović, Miloš Krasić, Branislav Ivanović, Zdravko Kuzmanović, Miloš Ninković, Ivan Obradović, Milan Jovanović...

"Jedinicu" će birati između Anđelka Đuričića, Bojana Isailovića i Željka Brkića, ali je utisak da je Đuričić najbliži startnoj postavi, što se uostalom i dogodilo na prijateljskom meču Srbija - Grčka početkom avgusta.

Treba očekivati i poziv vezisti Partizana Radosavu Petroviću.

Nema sumnje da će Antić u subotu biti pod "paljbom" novinara i zbog još jednog imena - Gabrijela Kleversona Kordove ili jednostavno Klea. "Devetka" Partizana igra u životnoj formi, a veliki broj ljubitelja fudbala (sudeći bar prema komentarima koje svakodnevno pristižu u redakciju MONDA), volio bi da ga vidi u dresu Srbije.

Brazilac je u više navrata isticao da ne bi imao ništa protiv da igra, štaviše. I u emisiji SOS Kanala u četvrtak uveče, Kleo je to ponovio, a dodao je i da bi tada prionuo na učenje srpskog jezika kako bi mu bila olakšana komunikacija sa ostalim igračima.

Zanimljiva je bila i izjava njegovog saigrača i bivšeg reprezentativca Mladena Krstajića u istoj emisiji. "Stalno govorimo da smo za Evropsku uniju, da želimo napredak, ali smo u nekim stvarima još zatvoreni i konzervativni, pa ima i nekih mišljenja da ne treba pozivati strance u reprezentaciju. Ja o Kleu mogu da kažem sve najbolje. Igrao sam sa mnogim Južnoamerikancima (Argenticima, Brazilcima) ali ovako dobrog čovjeka još nisam sreo".

U svakom slučaju, trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević neće moći da računa na Petrovića, Tomića, ali ni na Marka Jovanovića (dobio poziv u mladoj selekciji) u odloženom meču 2. kola Jelen Superlige Srbije protiv kulskog Hajduka, koji će biti odigran 4. septembra u Beogradu.

Pripreme srpskog nacionalnog tima počeće u ponedjeljak, 30. avgusta. Okupljanje igrača je zakazano za podne u hotelu "Prezident" u Kovilovu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC