• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac prekida domaći post

Derbi petog kola Premijer lige BiH igra se u subotu u Banjaluci, gdje Borac dočekuje Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

 PREMIJER BiH: Borac prekida domaći post  Izvor: MONDO

Iako je u svačionici Borca došlo do određenih problema, posebno nakon što je trener Vlado Jagodić najavio kazne zbog nezalaganja u prijateljskoj utakmici sa Vrbasom (4:1), fudbaler Banjalučana Perica Stančeski vjeruje da će osvojiti tri boda protiv "sokolova".

Borac je posljednji put slavio pred svojom publikom 8. maja protiv Modriče.

"Serija od četiri domaće utakmice bez pobjede će biti prekinuta protiv Slavije. Vratili smo samopouzdanje trijumfom nad Čelikom u Zenici, ali nećemo da potcijenimo goste iz Istočnog Sarajeva. Ozbiljan pristup donijeće nam tri boda", uvjeren je Stančeski u prekid negativnog niza na Gradskom stadionu.

"Slavija je uvijek bila tvrd orah, ali mislim da je došlo vrijeme da i tu tradiciju prekinemo. Pored toga, želimo da im se revanširamo za neke prethodne mečeve. Slavija je napravila kiks sa Banovićanima pa će gristi još jače, ali mi imamo svoj kurs od kojeg nema odstupanja, bez obzira na to ko je s druge strane terena. Znam da su navijači malo razočarani zbog loših predstava kod kuće, ali potrebna nam je njihova podrška koju su nam i dosad bezrezervno pružali. Neka dođu u što većem broju da zajedno slavimo", kazao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba ekipe s Gradskog stadiona, i dodao:

"Realno gledajući, Borcu je mjesto u vrhu i taj cilj moramo da ispunimo. Naravno, ima još nekih stvari koje se moraju popraviti da nam se opet ne ponovi Velež. Nedopustivo je da nam ponestane snage onda kada je to najpotrebnije, a koliko dobra spremnost znači odličan primjer je meč protiv Čelika. Zato ćemo pauzu nakon ovog kola pametno iskoristiti da se još bolje upoznamo i uigramo, ali ćemo svakako poraditi i na snazi. Nakon ovih mini-priprema, Borac će izgledati mnogo bolje i igraće onako kako treba i može da igra".


Sa druge strane, "sokolovi" u Banjaluku neće doći sa bijelom zastavom, iako su priznali da je Borac favorit.

U timu iz Istočnog Sarajeva biće i Zoran Kokot, povratnik u Slaviju iz belgijskog Beverena.

"Imamo snage i kvaliteta da u Banjaluci ostanemo neporaženi i pokažemo da je poraz od Budućnosti u prošlom kolu bio samo loš dan",
rekao je Kokot, čiji su pogoci izbacili Borac u niži rang prije četiri godine.

Aktuelni prvak Željezničar, poslije dva uzastopna poraza, dočekaće Leotar i sve osim pobjede tima Amara Oosima bilo bi veliko iznenađenje.

"Trebinjci su uglavnom domaćinska ekipa. Očekujemo trijumf nakon dva gostujuća poraza od Travnika i Slobode. Ali, potrebna nam je podrška navijača",
izjavio je Osim.

U Leotaru su svjesni da nemaju šta da izgube na Grbavici.

"Idemo da se nadigravamo i pokušamo da osvojimo bar jedan bod. Radujem što ćemo igrati protiv ekipe koja nam je bila glavni konkurent za titulu, dok sam igrao prije sedam godina", rekao je povratnik u trebinjsku ekipu Nenad Stojanović Purke.

PREMIJER BiH PETO KOLO

Subota 17 h
Budućnost - Sarajevo
Rudar - Čelik
Zvijezda - Drina
Travnik - Široki Brijeg
Borac - Slavija (19 h)
Željezničar - Leotar (20.30 h)

U nedelju

Olimpik - Velež (17 h)
Zrinjski - Sloboda (20 h)

TABELA:
Olimpik 9, Sarajevo 9, Velež 7, Borac 7, Rudar 7, Široki Brijeg 6, Željezničar 6, Slavija 6, Zvijezda 6, Sloboda 6, Zrinjski 6, Budućnost 5, Leotar 4, Čelik 4, Travnik 3, Drina 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC