• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERKUP: Atletiko bolji od Intera

Atletiko Madrid je osvojio Superkup Evrope poslije pobjede nad Interom - 2:0 (0:0) golovima Rejesa i Aguera.

 SUPERKUP: Atletiko bolji od Intera Izvor: MONDO

Osvajač premijernog izdanja Lige Evrope bio je bolji od šampiona Starog kontinenta u 34. Superkupu u organizaciji UEFA.

Na stadionu Luj II u Monaku, Atletiko je savladao Inter pogocima Hozea Antonija Rejesa u 62. i Serhija Aguera u 83. minutu.

"Neroazuri" su u 90. minutu mogli makar da ublaže poraz, ali je golman David De Gea zaustavio udarac Dijega Milita sa bijele tačke.

Rejes je dva minuta prije nego što se upisao u strijelce, imao priliku, ali je nije realizovao. Ubrzo se iskupio. Prošao je pored Maikona, pa iako je otišao dosta iskosa, precizno je tukao u bliži ugao Žulija Cezara.

Inače, Maikon i Žulio Cezar su dan ranije, na svečanosti prilikom žrijeba za Ligu šampiona u Monaku, proglašeni za najboljeg defanzivca i golmana u minulom ciklusu. Priznanja za najboljeg vezistu i napadača, takođe su dobili fudbaleri Intera, Vesli Snajder i Dijego Milito, koji je ujedno proglašen i za najboljeg igrača.

Međutim, ni oni nisu uspjeli da spriječe neuspjeh protiv "jorgandžija".

To je postalo jasno kada je Serhio Aguero, usamljen na nekoliko metara od gola, proslijedio centaršut Simaa Sabrose u mrežu za 2:0.

Trunku nade šampionu Italije i Evrope da može da podviga u sudijskoj nadoknadi vremena pružio je Goran Pandev, koji je u 68. minutu zamijenio kapitena srpske reprezentacije, Dejana Stankovića.

Raul Garsija je oborio Makedonca, sudija Masimo Busaka je dosudio penal, ali je mladi golman Atletika, David De Gea, odbranio šut Milita.

Madriđani su zasluženo došli do trofeja, jer su u većem dijelu utakmice bili bolji protivnik. Utisak je da su više željeli trijumf.

Inter nije bio Inter iz prošle sezone kada je bio jasno uočljiv rukopis Žozea Murinja. Novi trener Rafa Benitez još nije uspio da sklopi kockice. Međutim, Španac je ranije već osvajao Superkup, sa Liverpulom.

Trofej namijenjen osvajaču Superkupa nije šesti put završio u Milanu. Inter nema još nijedan, a njegov gradski rival ih ima pet i najuspješniji je klub u toj kategoriji.

Istovremeno, "neroazuri" su zaustavljeni u namjeri da objedine šest trofeja - poslije titule prvaka Italije i Evrope, pehara osvojenih u nacionalnom Kupu i Superkupu, zaustavio ih je tim Kikea Sančeza Florea. Ipak, preostaje im da se bore za treći trijumf u Interkontinentalnom kupu.

Inače, Inter je po tri puta bio prvak Evrope i osvajač Kupa UEFA.

Atletiko je prethodno osvajao Kup pobjednika kupova, Interkontinentalni kup i Ligu Evrope.

Inter - Atletiko Madrid 0:2 (0:0)

STRIJELCI: 0:1 - Rejes u 62, 0:2 - Aguero u 83. minutu.

STADION Luj II u Monaku. SUDIJA: Masimo Busaka (Švajcarska). ŽUTI KARTON: Simao (Atletiko Madrid).

INTER: Žulio Cezar - Maikon, Samjuel, Lusio, Kivu - Zaneti, Stanković (od 68. Pandev), Kambijaso - Snajder (od 79. Kutinjo) - Eto, Milito.

TRENER: Rafael Benitez

ATLETIKO: De Gea - Ujfaluši, Perea, Godin, Alvaro Domingeš - Paulo Asunsao - Rejes (od 69. Merida), Raul Garsija, Simao (od 90+1. Kamačo) - Aguero, Forlan (od 82. Hurgado).

TRENER: Kike Sančez Flores

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC