• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Da li je LŠ "vjetar u leđa"?

Fudbaleri OFK Beograda i Partizana igraju derbi 3. kola Superlige u nedelju od 17 časova na Omladinskom stadionu.

 SL: Da li je LŠ "vjetar u leđa"? Izvor: MONDO

Nakon 120 minuta i penala u Briselu, nakon dočeka na beogradskom aerodromu u zoru, nakon žrijeba za Ligu šampiona, fudbaleri Partizana moraju opet da se posvete domaćem prvenstvu.

A u trećem kolu Superlige u nedjelju gostuju OFK Beogradu. Trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević nada se da će na, kako je popularno zovu, vjetrovitoj Karaburmi "vjetar u leđa" imati njegovi izabranici.

"Moram da budem iskren da smo tek dva dana pred utakmicu krenuli u ozbiljnu analizu protivnika, ovaj prethodni period nam nije dozvoljavao da se maksimalno skoncentrišemo", rekao je Stanojević i dodao:

"Alarm je upaljen, znamo šta nam znači domaće prvenstvo i sada ćemo pokazati karakter nas iz stručnog štaba i karakter igrača, a ja vjerujem u njih i vjerujem da će se izdići iz ove sitaucije i da će nam plasman u Ligu šampiona biti `vjetar u leđa`".

Itekako će svaka pomoć biti potrebna fudbalerima Partizana, jer su istrošeni. Aleksandar Stanojević je iznio podatak da je Radosav Petrović tokom revanš utakmice protiv Anderlehta pretrčao skoro 15 kilometara, Milan Smiljanić je poslije duže vremena odigrao cijeli meč.

"Bili su produžeci, sigurno su mnogo istrošeni, ali s druge strane mislim da su napunili baterije samopouzdanjem i željom. Vjerujem da će doći dosta naših navijača i to će biti dodatni motiv i jedna veća doza samopouzdanja. Druga bi situacija bila da smo ostvarili loš rezultat i da smo ispali iz Lige šampiona, onda bi mnogo teško bilo. Bez obzira što smo istrošeni bilo bi mnogo lakše nego da je neka druga varijanta", rekao je mladi trener crno-bijelih koji na Omladinskom stadionu neće moći da računa na Sašu Ilića i Moreiru.

Fudbaleri OFK daju izjave da se ne obaziru na to što se Partizan plasirao u Ligu šampiona, već da će se pošteno "zagristi" protiv prvaka Srbije.

"Oni imaju pravo to da kažu, a mogu i sebi da dozvole jer su na kraju prošle sezone bili trećeplasirana ekipa. Druga stvar, dobro su se pokazali u Evropi, a treće: igraju na svom stadionu. Imaju pravo da prijete i tako razmišljaju, to je dobro. Volio bih da to bude prava utakmica, uživanje za navijače, jer oni zbog toga i dolaze na stadion", istakao je Stanojević, koji je trenerski zanat delom "pekao" i u OFK Beogradu.

Očekuje se da na Karaburmi u nedjelju popodne bude pravi spektakl, jer će slaviti navijači oba tima. Najavljuje se da domaći biti u svečarskoj atmosferi jer proslavljaju 99 godina romantike (BSK osnovan 1. septembra 1911.), a gostujući će doći da pozdrave svoje miljenike prvi put nakon plasmana u Ligu šampiona.

Interesantno je da su na istom mjestu sredinom maja proslavili osvajanja titule prvaka Srbije.

Ovo je 110. susret Partizana i OFK Beograda. Crno-beli su ostvarili 58 pobjeda, OFK 21. Partizan je 26 puta slavio na Karaburmi, a OFK 10, uz 17 neriješenih utakmica.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC