• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svježa krv - Tomić, Ninkov, Vuković "orlovi"

Tri nova imena, nema Marka Pantelića. O Brazilcu Kleu, Antić misli sve najbolje, ali...Aleksandar Janković novi član stručnog štaba.

 Svježa krv - Tomić, Ninkov, Vuković "orlovi" Izvor: MONDO

Prošla je frka poslije Mundijala u Africi, Radomir Antić se dogovorio sa Fudbalskim savezom Srbije, i dok dlanom o dlan, evo novih izazova pred "orlovima" - za koji dan počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Na selektorovom licu ni traga one nervoze i neraspoloženja koje je ispoljio po povratku iz Južne Afrike. Novinari više nisu nepoželjna lica, a susret sa predstavnicima medija, počeo je razdraganim pozdravom i umalo lapsusom: "Dobrodošli! Dobar dan! Evo nas na početku jednog novog cirk...ciklusa...".

Antić je odlučio da se osloni na ekipu koja je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo, ali je pozvao i "svježu krv", obrazlažući to ocjenom da u nekim prethodnim mečevima "koncentracija na terenu nije bila na najvišem nivou".

"Imamo sastav igrača od kojeg ćemo napraviti kvalitetan tim da bude na nivou naših želja. Nismo zadovoljni rezultatima u posljednje vrijeme, ali ekipa je odigrala solidno. Pad koncentracije u pojedinim melčevima smo prepoznali kao problem i radimo na tome da ga prevaziđemo i da se vratimo na put pobjeda", poručuje Antić pred početak kvalifikacija za EP 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Nova imena na spisku Radomira Antića su: bek Crvene zvezde Pavle Ninkov, defanzivac PSV-a Jagoš Vuković i vezista Partizana Nemanja Tomić.

Nema Vladimira Stojkovića (došao u Partizan iz lisabonskog Sportinga), Marka Pantelića (koji je pre nekoliko dana potpisao za Olimpijakos), povrijeđenog Aleksandra Kolarova, kao i Boška Jankovića i Ivice Dragutinovića koji se oporavljaju od povreda i operacija.

Za utakmice protiv Farskih Ostrva u Toršavnu (3. septembra) i Slovenije u Beogradu (7. septembra) Antić je pozvao 24 igrača:

Golmani: Anđelko Đuričić, Željko Brkić, Bojan Isailović

Odbrana: Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Pavle Ninkov, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivan Obradović, Jagoš Vuković

Sredina: Dejan Stanković, Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Miloš Krasić, Zoran Tošič, Miloš Ninković, Milan Jovanović, Nemanja Tomić

Napad: Nikola Žigić, Danko Lazović i Dragan Mrđa.

Pripreme srpskog nacionalnog tima počeće u ponedjeljak, 30. avgusta. Okupljanje igrača je zakazano za podne u hotelu "Prezident" u Kovilovu.
Stojkovića i Pantelića nema na spisku za mečeve protiv Farskih Ostrva), što ne znači da ih neće ponovo biti u nacionalnom timu.

Selektor je izrazio uvjerenje da će se njih dvojica vratiti među "orlove", jer su sada pronašli klubove u kojima će igrati i tako dostići reprezentativnu formu.

Iznenadni i pomalo šokantni dolazak bivšeg golmana Crvene zvezde Vladimira Stojkovića u Partizan, selektor reprezentacije Srbije vidi kao njegov "pravi potez".

"Kad bi se samo kroz treninge dostizala neophodna forma, ja ne bih brinuo, ali to se može samo kroz utakmice. Igrama će dostići formu koja će ga vratiti na gol reprezentacije", rekao je Antić o Stojkoviću, a isto važi i za Pantelića, novog centarfora grčkog Olimpijakosa.

Ipak, da li selektor misli da je Stojković ovim potezom nanio i malo štete reprezentaciji, jer ga sada "pola Srbije ne voli", bilo je jedno od pitanja Antiću.

Selektor je odgovorio na ovaj način: "Izuzetno mi je prijala izjava Marka Jovanovića iz Partizana poslije uspjeha u Briselu". (Za one koji ne znaju., defanzivac Partizana tada je rekao da je ulazak Partizana u Ligu šampion ujedno i uspjeh Crvene zvezde, i drugih srpskih klubova i cijelog srpskog fudbala).

U javnosti se dosta polemiše oko Brazilca Klea, koji igra izvanredno u Partizanu. Veliki broj navijača bilo bi presrećno da vidi Klea u dresu Srbije, a ni on nema ništa protiv toga.

Ipak, Antić kaže da je "to suviše ozbiljno pitanje da bi se njime bavili preko medija". Na institiranje novinara da precizira šta pod tim misli, Antić je "pojasnio": "Kleo je izuzetno kvalitetan igrač. Birokratski ne može da igra za reprezentaciju Srbije, ali želje naroda su drugačije".

S obzirom na to da neće moći da sjedi na klupi u prve četiri utakmice kvalifikacija zbog kazne FIFA, Antić je odlučio da u stručni štab kooptira još jednog člana - Aleksandra Jankovića, bivšeg trenera Crvene zvezde, o kojem ima samo riječi hvale.

Na pitanje zašto je priključio i Jankovića, kad već ima dvojicu pomoćnika, Antić je u svom stilu odgovorio: "Nijednog trenutka kod Radomira se nije pojavila sumnja u njegov stručni štab. Zar 16 godina saradnje sa Kunovcem nije dovoljan odgovor sam po sebi? Sale i ja od prvog dana imamo jednu zajedničku temu, a to je fudbal. Mi smo imali najmalobrojniji stručni štab od svih reprezentacija, pa i sad sa Saletom Jankovićem. Saletovim dolaskom ulažemo u nešto u šta ćemo svi imati koristi".

O Aleksandru Jankoviću, Antić kaže: "Elokventan je i voli struku".

Antić nije želio da govori o tome da li je način i model vođenja selekcije na onim utakmicama na kojima je kažnjen bio jedan od glavnih nesporazuma u odnosu sa čelnicima Saveza. Ali, dodao je da mu je "drago što su novinari prepoznali da je ta priča servirana" i da nije potekla od njega.

Selektor nije zaboravio jednog momka za koga sada navija cijela fudbalska Srbija. Riječ je o Milanu Vilitoću, defanzivcu Zvezde, koji pred sobom ima najtežeg protivnika - bolest. Antić mu je poželio da u toj utakmici pobijedi!

(P. Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC