• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Arsenal dobio, Čelsi "usporio"

Protivnik Partizana u LŠ slavio na gostovanju u Blekburnu. Čelsi bez inspiracije protiv Stouka. Vigan šokirao Totenhem. Junajted rutinski.

 PREMIJER: Arsenal dobio, Čelsi "usporio" Izvor: MONDO

Arsenal igra vrlo dobro na startu nove sezone. Osvojio je sva tri boda u Blekburnu - 2:1, a gol odluke postigao je Rus Andrej Aršavin.

Poveli su gosti iz Londona, golom Tea Volkota u 20. minutu, ali je sedam minuta kasnije izjednačio Mame Biram Dijuf.

Aršavin se u 51. minutu našao na pravom mjestu u pravom trenutku. Probao je Sesk Fabregas, njegov udarac bio izblokiran, ali je Rus osjetio gdje će lopta i pogodio! Bio je to gol za sedmi bod "tobdžija" iz tri meča.

Jedina loša stvar po tim Arsena Vengera je povreda članka, zbog koje je već u prvom poluvremenu morao da izađe Robin van Persi. On i Sesk Fabregas prvi put ove sezone su zauzeli svoja mjesta u startnoj postavi.

Tim Arsenala: Almunija, Sanja, Vermalen, Koščelni, Kliši, Dijabi, Fabregas (od 68' Rosicki), Volkot, Song, Aršavin (od 83' Vilšajer), Van Persi (od 34' Šamak).



Čelsi je na prethodnih pet prvenstvenih utakmica ostvario isto toliko pobjeda, uz gol-razliku 29:0. Serija je nastavljena, Petr Čeh je još jednom sačuvao mrežu, ali napadači protiv Stouka nisu bili inspirisani.

Floran Maluda pogodio je u prvom poluvremenu, a Didije Drogba 13 minuta prije kraja sa "bijele tačke" ovjerio pobjedu, pošto su gosti (Glen Vilan) prije toga pogodili prečku.

Možda bi Čelsi priredio navijačima novu goleadu, da je Frenk Lampard u 11. minutu iskoristio penal. Međutim, nadmudrio ga je specijalista za te udarce, danski golman Tomas Sorensen...

Zbog povrede leđa, Branislav Ivanović nije bio ni na klupi lidera Premijer lige.

Vigan se do subote nalazio u potpuno suprotnoj seriji od "plavaca", vezao je tri poraza uz gol-razliku od 0:18, a gostovao je Totenhemu, na čijem stadionu je prošle sezone poražen sa 9:1. Ali, Totenhem ovog puta nije bio na svom nivou, možda zbog emotivnog pražnjenja poslije plasmana u Ligu šampiona.

Vigan je dugo držao 0:0, Antolin Alkaraz je u 79. minutu prebacio gol sa samo dva metra, ali Hugo Rodaljega minut kasnije nije imao milosti prema "pijetlovima" - 0:1!

Nemanja Vidić je sa kapitenskom trakom na ruci predvodio Mančester junajted do nove ubjedljive pobjede. Na Old Trafordu je nastradao Vest Hem - 3:0. Vejn Runi je konačno "skinuo golgeterski mrak" ove sezone (nije dao gol pet mjeseci!), doduše sa penala, a u drugom poluvremenu zakucavanje "čekićara" - najprije Nani, potom i Dimitar Berbatov.

Miroljubivo su okončane utakmice Vulvs - Njukasl i Blekpul - Fulam. Nenad Milijaš poslije gola za "vukove" u utakmici Karling kupa sredinom nedelje, nije bio u protokolu za prvenstveni meč.

REZULTATI 3. KOLA:

Blekburn - Arsenal 1:2 (1:1)
/M. Dijuf 27 - Volkot 20, Aršavin 51/

Blekpul - Fulam 2:2 (0:1)
/Pantsil 71ag, Varni 76 - Zamora 35, Etuhu 87/

Čelsi - Stouk 2:0 (1:0)
/Maluda 32, Drogba 77p/

Totenhem - Vigan 0:1 (0:0)
/Rodaljega 80/

Vulverhempton - Njukasl 1:1 (1:0)
/Ibenks-Blejk 43 - Kerol 62/

Mančester junajted - Vest Hem 3:0 (1:0)
/Runi 33'p, Nani 49', Berbatov 69'/

u nedelju:

Bolton - Birmingem (14.30)
Liverpul - Vest Bromvič Albion (16.00)
Sanderlend - Mančester siti (16.00)
Aston Vila - Everton (17.00)

TABELA: Čelsi 9, Arsenal 7 i Mančester junajted po 7, Vulvs 5, Njukasl 4, Mančester s. (-1) 4, Bolton (-1) 4, Birmingem (-1) 4, Totenhem 4, Blekpul 4...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC