• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Vojvodina posjekla Javor za prvo mjesto

Dva gola Merebašvilija u pobedi Vojvodine nad Javorom. Bez golova u duelu Rada i Slobode Sevojno. Tri boda i za Spartak.

 JSL: Vojvodina posjekla Javor za prvo mjesto Izvor: MONDO

Gruzijac Giorgi Merebašvili postigao je oba gola u pobjedi Vojvodine nad impotentnim Javorom kojim je novosadski klub izbio na čelo superligaškog karavana Srbije.

Vojvodina je od početka meča nametnula svoju igru, i odmah je mogla da stekne prednost. Najprije je izvanredno reagovao čuvar mreže Javora, bivši golman Vojvodine Damir Kahriman, odbranivši udarac Antvi Jaou iz neposredne blizine, a potom je i Slobodan Medojević propustio priliku da dovede Novosađane u vođstvo.

U posljednjim trenucima prvog dijela Novosađani su došli u prednost. Strijelac je bio Merebašvili, poslije odličnog prodora Abubakara Oumarua.

U 63. minutu Merebašvili je postigao lijep gol i od tog trenutka Vojvodina je potpuno zagospodarila terenom, a Javor je izgubio i ono malo volje da nešto promijeni.

U derbiju kola, na susretu lidera Slobode Sevojno i drugoplasiranog Rada na Banjici nije bilo mnogo uzbuđenja, očekivalo se mnogo više od ekipa iz vrha tabele, a na kraju su i jedni i drugi ostali neporaženi. Rad nije postigao gol u prethodnih 180 minuta (u prošlom kolu protiv Metalca takođe je bilo 0:0).

Borac je srećno osvojio tri boda u komšijskom duelu sa Metalcem. U 60. minutu iskusni Boban Dmitrović je izveo prekid, stvorila se gužva u šesnaestercu Metalca, a Petar Pavlović je nespretno reagovao i glavom savladao svog golmana.

Spartak je očekivano savladao Čukarički, koji, kao i Metalac, još nije postigao gol u ovoj sezoni. Klub sa Banovog brda, sada je to već evidentno, najveći kandidat za ispadanje iz Superlige.

Smederevo je dalo prvi gol u ovoj sezoni (poslije 238 minuta), ali nije uspjelo da osvoji cio plijen. BSK je uspio da izjednači golom Stojanovića iz slobodnog udarca.

REZULTATI UTAKMICA 3. KOLA:

Rad - Sloboda Sevojno Point 0:0

Borac - Metalac 1:0 (0:0)
/Pavlović autogol 60'/

Spartak - Čukarički 2:0 (0:0)
/Ubiparip 48', Bratić 83'/

Vojvodina - Javor 2:0 (1:0)
/Merebašvili 45', 63'/

Smederevo - BSK 1:1 (0:0)
/Saša Ranković 58' - Stojanović 69'/

nedelja:

OFK Beograd - Partizan
Hajduk - Inđija
Crvena zvezda - Jagodina

TABELA: Vojvodina, Sloboda Sevojno i Borac po 7, Spartak 5, Zvezda (-1) 4, Jagodina (-1) 4, Partizan (-2) 3, OFK Beograd (-1) 3, Javor 2, Smederevo 2, BSK2, Metalac 1, Hajduk (-1) 0, Inđija (-1) 0, Čukarički 0.

(MONDO - foto: arhivska fotografija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC