• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Šampion u znaku Lige šampiona

Partizan u derbiju pobijedio OFK Beograd sa 2:0. Strijelci Iliev i Tomić. Ovacije svima, a najveće Radiši Iliću i Kleu. Istorijska pobjeda Inđije.

 JSL: Šampion u znaku Lige šampiona Izvor: MONDO

Miris Lige šampiona u nedelju se iz Brisela prenio na Karaburmu.

Na krilima velikog uspjeha Partizan je odigrao drugu prvenstvenu utakmicu ove sezone. Željni da beogradskoj publici pokažu da plasman među 32 najbolja kluba na Starom kontinentu nije došao slučajno crno-bijeli su od početka nametnuli šampionski stili i zasluženo osvojili nove bodove.

OFK Beograd - Partizan 0:2 (0:2)

Strelci su bili Ivica Ilijev i Nemanja Tomić (u 10. i 45. minutu).

Navijači Partizana ispunili su sjevernu tribinu stadiona OFK Beograda sa željom da pored podrške u derbiju, svojim junacima iz Brisela upute i čestitke za veliku pobjedu u Evropi.

Ovaj put izostala je napetost na terenu i gledalištu. Crno-bijeli dio publike bio je u slavljeničkom rapoloženju. Ovacijama su pozdravljeni igrači i stručni štab, a najviše od svih golgeter Kleverson Kordova Kleo.

U centru pažnje bio je i Radiša Ilić, golmana koji je nekoliko sezona branio boje OFK Beograda. Čuvar mreže Partizana, kome je ovo bio prvi nastup sa novom frizurom, aplauzom je pozdravljen i od najvatrenijih pristalica domaćeg kluba.

Dugo su Grobari pred kraj meča klicali: "Radiša..." i "Ti si prvi golman Radiša"!

Trener Aleksandar Stanojević pozdravljen je na način na koji su navijači Partizan proteklih godina često skandirali Dušku Vojoševiću: "Uzmi Sale..."

Igrači Partizana i OFK Beograda, kao znak podrške igraču Crvene zvezde Milanu Vilotiću, izašli su u bijelim majicama na kojima je pored prezimena defanzivca Zvezde i njegovog broj 15 crvenim slovima pisalo: "Svi smo uz tebe..."!



Prije početka meča minutom ćutanja odata je pošta legendi Partizana Stjepanu Bobeku.

Šampion Srbije brzo je nametnuo svoj stil.

Crno-bijeli su poveli u 10. minutu.

Sve je bilo završeno u dva poteza. Saša Ilić je preciznom loptom "izbacio" Ivicu Ilieva, koji je pobjegao odbrani "romantičara" i iskosa sa lijeve strane pogodio dalji ugao protivničkog gola.

Veliku priliku da duplira prednost Partizana imao je Kleo. Brazilac je sa 13-14 metara poslije snažnog udarca zatresao prečku gola Bojana Šaranova.

Napadač Partizana imao je stopostotnu šansu i u 42. minutu. Nemanja Tomić je sjajno probio po desnoj strani, još bolje centrirao, zaboravljeni Kleo samo se "poklonio", ali je lopta išla pravo u golmana OFK Beograda.

Brazilac je i u drugom poluvremenu imao sjajnu šansu, ali je u nedelju postio poslije sedam uzastopnih utakmica na kojima je pogađao mrežu protivnika.



Poziv Radomira Antića za "A" selekciju Srbije pozitivno je uticao na Nemanju Tomića. Malo mu je nedostajalo da upiše asistenciju, ali je zato u posljednjem minutu prvog dijela postigao drugi gol za "parni valjak".

Velike zasluge opet idu Saši Iliću. Još jedna precizna lopta, ovaj put za mladog igrača Partizana, koji je izbio sam ispred istrčalog Šaranova i rutinski poslao loptu ispod njega u mrežu - 2:0.

Miloš Bogunović dobio je šansu umjesto Ilieva poslije nekoliko minuta igre u drugom poluvremenu. Nije mu mnogo trebalo da se nađe u prilici, ali iz idealne pozicije nije uspio da postigne treći gol za Partizan. Šaranov je odlično reagovao i nogama izbio loptu u polje.

Ništa uspješniji hitronogi fudbaler nije bio ni nekoliko minuta kasnije.

Raspoloženi Tomić je centrirao, a Bogunović glavom šitirao pored gola.

Aleksandar Stanojević odlučio se samo na jednu promjenu u odnosu na sastav iz Brisela. Na klupi je ostao Milan Smiljanić, a umjesto njega igrao je od prvog minuta Aleksandar Davidov. Oporavio se i Saša Ilić. Iskusni vezista povrijedio se u Briselu, ali je ljekarska ekipa crno-bijelih uspjela da ga osposobi za utakmicu sa OFK Beogradom.

Moreira je poslije utakmice u Belgiji preskočio i duel protiv OFK Beograda.

Utakmicu na Karaburmi gledli su i selektori Srbije Radomir Antić i Tomislav Sivić

OFK BEOGRAD: Šaranov, Petković, Rodić, Kecojević, Nikolić (od 62. Milunović), Trivunović, Marković, Radivojević, Žeravica, Krstić, Injac.

PARTIZAN: R. Ilić, Stevanović, Krstajić, Jovanović, Lazevski, Petrović,S. Ilić (od 75. Babović), Tomić, Davidov (od 70. Smiljanić), Iliev (od 53. Bogunović), Kleo.

PRVA POBJEDA INĐIJE

Poslije poraza od Partizana i Crvene zvezde na početku sezone, Inđija je uspjela da u Kuli stigne do prve, istorijske superligaške pobede.

Inđija je pobijedila Hajduk 3:1 (0:0). Strijelci za goste bili su Davidov, Isidorović i Bubalo, dok je jedini pogodak za Kuljane postigao Komazec.

(MONDO- foto: MN press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC