• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Malo je bolje

Strelci se probudili u 3. kolu. Merebašvili, za sada, jedini dvostruki strelac, Čukarički i Metalac još nisu dali gol. Na osam mečeva 16 golova.

 Superliga u brojkama: Malo je bolje Izvor: MONDO

Poslije sramotnog učinka ekipa u 2. kolu Superlige Srbije, kada je postignuto samo šest golova na sedam mečeva (odložena utakmica Partizan - Hajduk biće odigrana 4. septembra), ljepša slika u 3. kolu.

Na osam utakmica dato je 16 golova, a samo su Rad i Sloboda Sevojno Point odigrali meč bez golova. Kada se, međutim, pogledaju neke druge evropske lige, učinak srpskih klubova je i dalje skroman. Recimo, u Bundesligi je ovog vikenda postignuto 39 golova, a od toga na samo dva meča u nedjelju 13!

Inđija je ostvarila istorijsku pobjedu u debitantskoj sezoni u Superligi. Protiv Hajduka u Kuli 3:1, što je bio i duel sa najviše golova.

Čukarički i Metalac jedine su ekipe koje se još nisu poradovale golu u ovoj sezoni (gol-razlika Čukaričkog 0:7, a Metalca 0:2), dok su Vojvodina i Rad zaključali svoje mreže i nisu primili nijedan gol.

Smederevo je dalo prvi gol u ovoj sezoni (poslije 238 minuta), ali je protiv na svom terenu protiv BSK-a osvojilo samo bod.

Dobro je startovao Borac. Na diobi je prvog mjesta sa Vojvodinom, Sevojnom i Crvenom zvezdom.

Vojvodina je u prva tri kola pokazala da je neke bolesti iz prethodnih sezona preboljela, a Gruzijac Giorgi Merebašvili je prvi igrač u Superligi koji je postigao dva gola na jednom meču u ovoj sezoni.

"Radostan sam zbog moja dva gola i još srećniji što smo osvojili tri važna boda. Nedostajali su mi golovi. Dobra partija u Vojvodini je podstrek za igre u reprezentaciji Gruzije", izjavio je Merebašvili.

Šampion Srbije, Partizan ima maksimalan učinak - dva od dva, a 4. septembra igra odloženi meč protiv kulskog Hajduka, koji uz Čukarički, još nema nijedan bod.

U ovom kolu dosuđen je samo jedan penal, za Jagodinu protiv Crvene zvezde u Beogradu, ali je Milan Bojović šutirao u stilu napadača Anderlehta protiv Partizana u revanš meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona.

Pokazan je i jedan crveni karton - Milanu Davidovu iz Inđije protiv Hajduka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC