• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković: Nisam prvi, ovo mi je profesija

Vladimir Stojković predstavljen u Humskoj, slikao se sa šalom Partizana. "Ovo nije ništa neobično, i u drugim zemljama se dešavaju ovakvi transferi".

 Stojković: Nisam prvi, ovo mi je profesija Izvor: MONDO

Više od 20 godina nijedan fudbaler nije promijenio najjače srpske fudbalske boje, još od Gorana Milojevića i Dejana Joksimoviča (1989. godinre), pa do Klea prošle godine.

Istorijski gledano najveću prašinu podigao je Milko Đurovski kada se 1986. godine preselio iz Ljutice Bogdana u Humsku.

Sada Vladimir Stojković prijeti da mu pomuti slavu, iako reprezentativni golman nije direktno iz Zvezde stigao u Partizan. Ali, za razliku od Milka, Stojković je Zvezdino dijete, u Zvezdu se kleo, u njene boje, grb i navijače. A i vremena su drugačija. Žešća nego prije 24 godine.

Stojković je definitivno digao Srbiju na noge odlukom da iz Sportinga dođe u Partizan na jednogodišnju pozajmicu.

"Znam šta ćete da me pitate. Znate moju prošlost ko sam i šta sam. Došao sam iz profesionalnih razloga, da pomognem Partizanu i dokažem da sam broj 1", rekao je Stojković na zvaničnom predstavljanju u Humskoj, u sali koja je jedva mogla da primi novinare, fotoreportere kamermane.

Stojković se potom slikao sa šalom Partizana, ali ne sa onim na kojem piše: "Moja kuća".

Svojevremeno je izjavljivao da mu je krv crveno-bijela, u jednoj televizijskoj emisiji mu je čak izletjelo i da "mrzi Partizan".

"Ne bih se vraćao unazad, idemo naprijed", bio je njegov komentar na prošlost.

Grobari su na utakmici protiv OFK Beograda u nedjelju dugo skandirali Radiši Iliću, stavljajući svima do znanja ko je za njih broj 1 i tako "poželjeli" dobrodošlicu novom golmanu.

"Radiša je moj prijatelj i odličan golman. Treniraćemo zajedno i biće to zdrava konkurencija koja je uvijek dobrodošla", rekao je Stojković.

Trener Aleksandar Stanojević nedavno je rekao da mu je drago što će u timu imati najboljeg srpskog golmana. To jasno ukazuje da će pred golom crno-bijelih stajati Vladimir Stojković.

"Hvala mu ako je tako rekao, ali ja sam došao da se dokazujem, a ne da mi bilo ko šta poklanja".

Strasti u Srbiji su uzavrele, naročito u Beogradu, navijači Zvezde su istakli uvredljiv transparent na meču sa Jagodinom i logično je pitanje da li se iskusni golman boji za svoju i sigurnost porodice.

"Razumijem ponašanje navijača i medija. Ali, ipak se malo prelazi granica, kao kada se po štampi pojavila moja smrtovnica. Od toga želim da se zaštitim", rekao je Stojković, ali je dodao i da neće imati lično obezbjeđenje.

Pojavila se i informacija da mu u ugovoru sa Partizanom stoji da neće braniti u "vječitom derbiju".

"To nije istina!", bio je komentar Stojkovića.

Po dolasku u Beograd izjavio da se i muž i žena vole, pa se razvedu, aludirajući na njegov razlaz sa Zvezdom, međutim za razliku od muža i žene, Stojković tvrdi da između njega i bivšeg kluba nije bilo svađe.

"To sam rekao hipotetički (metaforično). Imam prošlost, ne bih se obazirao na nju, okrećem se budućnosti".

U javnosti se prije šest meseci i godinu dana špekulisalo da je Stojković na pragu povratka u Ljutice Bogdana.

"Ja ne znam za to, to morate da pitate čelnike Zvezde. Nisam upoznat da je bilo ponuda".

Nije decidirano odgovorio na pitanje ko je ostvario kontakt između njega i Partizana. "Ne znam, jedino što znam da je do kontakta došlo. Kad mi je ponuđeno, prihvatio sam. Interesi su bili obostrani i zahvaljujem se Partizanu na ukazanom povherenju".

Priznaje da do prije nekoliko dana nije mogao ni da sanja ovakav rasplet prelaznog roka.

"Nisam razmišljao o tome, ali mislim da sam napravio pravi potez i da mogu da pomognem i Partizanu i Srbiji".

Na pitanje da li se čuo sa prijateljima, takođe bivšim igračima Zvezde i kako su oni reagovali na njegov potez, Stojković je odgovorio: "Razgovarao sam sa dosta prijatelja, neću vam reći sa kim i svi su se sa mnom složili u profesionalmom smislu".

Stojković je podsjetio da njegov dolazak u Partizan nije neobičan, jer se slični transferi događaju u Evropi.

"Dugo sam po Evropi i normalno je postalo da igrači prelaze iz Barselone u Real ili iz Porta u Benfiku, da obavljaju svoj posao. I Vlade Divac je iz Partizana otišao u Zvezdu".

A sada slijedi Liga šampiona...

"Moramo da vjerujemo u nešto ako hoćemo to da uradimo. Ako svi zajedno vjerujemo veće su nam šanse da to i ostvarimo", poručio je novi golman Partizana.

Za kraj je uslijedilo podsjećanje da je prije pet godina donio dobro Partizanu. Tada je braneći gol Zemuna donio bod svim timu protiv Zvezde i napravio veliku uslugu Partizanu na putu ka tituli.

"To je taj profesionalizam o kojem pričam. I tada sam igrao za klub koji mi je dao hljeb, iako je Zvezdi bila neophodna pobjeda", rekao je Stojković.

(Rade Jakšić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC