• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija bez Baneta na Farane, za Slovence neizvjestan

Desni bek Čelsija povrijedio kičmu. Došao na okupljanje "orlova", ali se vraća u London. Umjesto njega Ninkov ilI Rukavina.

 Srbija bez Baneta na Farane, za Slovence neizvjestan Izvor: MONDO

Misija "Evropsko prvenstvo 2012" je počela... "Orlovi" su se u ponedjeljak okupili u Kovilovu u sklopu priprema za dve uvodne utakmice u kvalifikacionoj Grupi C.

Selektor Radomir Antić pozvao je 24 igrača, ali Branislav Ivanović zbog povrede kičme neće moći da igra u petak na Farskim Ostvrima.

"Ovakva povreda zahtjeva mirovanje. Nadam se da ću se brzo izliječiti i vratiti do utakmice sa Slovenijom", rekao je desni bek Čelsija.

Ivanović će se vratiti u London na lečenje sa željom da se vrati pred duel sa Slovencima, koji će se 7. septembra igrati u Beogradu.

Pored Srba, Farana i Slovenaca u grupi C su i Italija, Severna Irska i Estonija, koje već ima tri boda poslije pobjede nad "ostrvljanima".

"Grupa nam je izuzetno teška. Italija je glavni favorit, jer je svjetska velesila. Slovenija je igrala na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Ali i mi imamo ambicije", naveo je Ivanović, koga bi u duelu sa Faranima mogli da zamijene Pavle Ninkov ili Antonio Rukavina.

"Obojica zaslužuju mjesto u timu. Dobro je što na svakoj poziciji imamo više kvalitetnih igrača. To je neophodno svakom timu, a ne samo nama", zaključio je Ivanović.

Ninkov se složio sa konstatacijom novinara da nije u tako dobroj formi u kakvoj je bio u većem dijelu prošle sezone.

"Ne može niko da godinu i po dana igra u vrhunskoj formi. Istina je da sam možda u blagom padu, ali vjerujem da ću se upravo kroz ove utakmice vratiti u formu", istakao je desni bek crveno-bijelih.

Mjesto na Antićevom spisku zauzeo je još jedan igrač sa malo iskustva na reprezentativnoj sceni Nemanja Tomić, koji je u aprilu igrao za selekciju Super lige Srbije u pobjedi nad Japanom od 3:0. Tada je bio strelac.

"Presrećan sam, vrlo uzbuđen, ne znam šta da kažem... Privilegija je igrati u ovom timu", naveo je Tomić, koji je već dobio savjete od saigrača iz Partizana Radosava Petrovića.

"Siguran sam da neće imati problema da se uklopi s obzirom na ljudske i igračke kvalitete. Već poslije prvog dana videće kako je dobra atmosfera", nadovezao se Petrović.

Mladi vezista Partizana je, ipak, upozorio da "orlovi" ne smeju da potcijene Farska Ostrva sa kojima su igrali i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i oba puta pobijedili sa 2:0.

"Farani su na papiru autsajderi, ali se svi sećamo da na domaćem terenu nisu uopšte lak protivnik", naglasio je Petrović.

Nenad Milijaš je podsjetio da je Srbija prethodne kvalifikacije i počela duelom sa Farskim Ostrvima, tada u Beogradu.

"Ako već sve počinje na isti način neka se tako i završi, pa da se radujemo plasmanu na Evropsko prvenstvo", rekao je Milijaš, dok je Gojko Kačar podvukao da Srbija treba da pripazi na neatraktivne rivale.

"Kada pogledate imena protivnika u grupi, uglavnom nisu atraktivna imena, ali sve su to nezgodni rivali i ne smijemo sebi da dozvolimo da ne počnemo ove kvalifikacije kako treba, pobjedama", naveo je fudbaler Hamburgera.

Kačar je, takođe, poželio brz oporavak bivšem saigraču iz mlade reprezentacije Milanu Vilotiću, koji će zbog teže bolesti duže odsustvovati sa terena.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC