• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Tadić - Gol i dvije asistencije za Ajaks

Autor mondo.rs

Reprezentativac Srbije je u odličnom raspoloženju pred septembarske mečeve protiv Portugala i Luksemburga.

Dušan Tadić je u formi i protivničke odbrane tu ne mogu ništa. Nakon što je bio strijelac pogotka koji je označio konačan ulazak Ajaksa u Ligu šampiona, reprezentativac Srbije je za vikend nastavio sa odličnim partijama. Postradala je Sparta iz Roterdama, a momak iz Bačke Topole je bio strijelac jednog i asistent dva gola Kopljanika - 1:4.

Dosta se Ajaks mučio u evropskom dvomeču sa APOEL-om, ali je za vikend bilo očigledno da im je pao kamen sa srca.

Sve je počelo u 25. minutu kada je Kvinsi Promes postigao svoj prvi gol u čuvenom bijelo-crvenom dresu, na izvanredno dodavanje Lisandra Martineza iz dubine.

Nedugo zatim je Hakim Zijeh zaprijetio sa oko 30 metara iz slobodnog udarca, ali iako tada nije uspio da savlada golmana domaćih, to je učinio samo minut kasnije. Tadić je na desnoj strani provukao loptu između dvojice protivničkih igrača, da bi potom desnom nogom u svom stilu pronašao Marokanca usamljenog na drugoj stativi.

Sa 2:0 su Kopljanici otišli na odmor, da bi u 58. minutu dobili jedanaesterac zbog igranja rukom Dirka Abelsa. To je, podrazumijeva se, bila poslastica za Tadića, koji loptu šalje u jednu, a golmana u drugu stranu.

Dušan Tadić je već učestvovao u 8 golova svog tima u Erediviziji - 4 gola i 4 asistencije. Recimo, Herenven je na 5 mečeva postigao ukupno 6 golova!

Na krilima trećeg pogotka, samo par minuta kasnije Ajaks postiže i četvrti. Ponovo je u velikoj mjeri bio zaslužan Srbin i ponovo je asistirao Zijehu.Centaršut sa lijeve strane "pao" je pravo na volej Marokancu, koji postiže svoj drugi gol na meču.

Do kraja susreta Sparta je uspjela samo da postigne počasni pogodak, preko Halila Dervišoglua, a Ajaks je upisao treću pobjedu u četvrtom meču. Sada imaju 10 bodova od mogućih 12 i poslije nepotpunog kola, barem na kratko su zasjeli na vrh Eredivizije.

Tadić od početka sezone na svom kontu ima sedam golova i četiri asistencije u svim takmičenjima. Reklo bi se da je u idealnoj formi pred ključne mečeve Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC