• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžibegić okupio "sokole": Da vratimo naboj!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Nedjeljno okupljanje reprezentacije Crne Gore zvanično je i prvi radni dan novog selektora Faruka Hadžibegića.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se u nedjelju u Podgorici, gdje su zvanično počele pripreme za septembarske obaveze, kada će Crna Gora odigrati dva meča, prenijela je Anadolija.

Popularni "sokoli" će odigrati prijateljski meč s Mađarskom 5. septembra i kvalifikacioni duel protiv Češke pet dana kasnije, oba na domaćem terenu.

Nedjeljno okupljanje reprezentacije zvanično je i prvi radni dan novog selektora Faruka Hadžibegića, koji je na raspolaganju imao 11 od ukupno 24 pozvana igrača.

Prvi trening odradili su Fatos Bećiraj, Marko Simić, Žarko Tomašević, Risto Radunović, Branislav Janković, Deni Hočko, Dušan Lagator, Andrija Dragojević, Vukan Savićević, Marko Bakić i Marko Janković.

Hadžibegić je novinarima kazao da želi napraviti pobjedničku atmosferu, koja će promijeniti stanje na tabeli u grupi, gdje Crna Gora zauzima posljednje mjesto.

"Želje su, kao i svakog navijača Crne Gore, da pokušamo da napravimo nešto, da napravimo atmosferu radnu i pobjedničku. Ne smijemo dozvoliti da budemo peti od pet ekipa u grupi, sa svim respektom za ostale rivale u grupi. Imamo igrače u evropskim klubovima, u jakim ligama, moramo naći razlog zbog čega smo posljednji na tabeli. Razlog je na terenu, tu moramo naći rješenje", rekao je Hadžibegić na brifingu u trening kampu.

On je kazao da su igrači koji su pozvani trenutno najbolje što Crna Gora ima, navodeći da niko nije otpisan i da će svako ko bude zaslužio biti pozvan na narednom okupljanju.

Naglasio da svi imaju zajednički interes - rezultat.

"Nema poklona nikome, reprezentacija nije moja, nego saveza i navijača. Nemam pravo da nikome ništa poklanjam, ali i da nikoga uskratim za šansu. Ne postoji igrač koji je eliminisan, na svakoga računamo. Na njima je da igraju što bolje i budu na raspolaganju", kazao je Hadžibegić.

Novi selektor Crne Gore je, komentarišući pisanje medija da će Amar Šabanadžović, sin Refika Šabanadžovića igrati za crnogorsku selekciju, rekao da je svaki igrač iz Crne Gore potencijalni kandidat za reprezentaciju.

"Onaj ko hoće da igra i za koga se mi odlučimo da ima kvalitet biće pozvan. U ovom trenutku to je naš najbolji izbor. U ovom momentu Šabanadžović nije bio u kombinaciji".

Hadžibegić je naglasio da za njega nema razlike između prijateljskih i zvaničnih utakmica.

"Pogotovo ne u situaciji u kojoj se mi nalazimo. Imamo dva odlična protivnika. Utakmica s Mađarskom nema rezultatski i bodovni značaj, ali je bitno da vidim kako će se naši igrači ponašati. Ostale su nam četiri utakmice, matematički skoro je i nemoguće da se kvalifikujemo. Želim da pokažemo ponašanje na terenu i van njega, da možemo svakome da zaprijetimo", rekao je Hadžibegić.

Istakao je da mu je cilj da kod igrača stvori pobjednički naboj da igraju u reprezentaciji bolje i jače nego u klubovima.

"Reprezentacija se voli, a u klubovima se igra za novac", rekao je Hadžibegić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC