• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludnica u Madridu: Rezervisti za preokret Atletika

Autor mondo.rs

Madriđani se izvukli iz "bezizlazne" situacije, Granada slavila na gostovanju Espanjolu...

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su na domaćem terenu ekipu Eibara rezultatom 3:2 u trećem kolu španske La Lige i osamili se na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom iz tri odigrana susreta.

Domaći su "smušeno" ušli u meč i nekarakteristično za sebe zaostajali za dva koraka već posle 19 minuta. U sedmom minutu Čarles je krunisao dobru akciju Fabijana Oreljane po desnom boku efektnim pogotkom udarcem glavom i doveo svoju ekipu u prednost.

Samo 12 minuta je trebalo gostima da dodatno "prodube rane" rivala, Čileanac je još jednom dobro prošao po desnoj strani, vratio povratnu na ivicu šesnaesterca aAnaic Arbilja je snažnim udarcem savladao Jana Oblaka, uz malu pomoć Markosa Ljorentea koga je kačila lopta na putu ka golu.

Dva gola zaostatka su "trgla" crveno-bele, počeli su da igraju ofanzivnije i u 27. minutu počeli svoj povratak u meč. Dijego Kosta je izdržao duel u protivničkom šesnaestercu, uposlio Žoaa Feliksa na drugoj stativi, a mladi superstar je lako poslao loptu u praznu mrežu.

Nastavio je Atletiko sa napadima, ali do drugog poluvremena nije uspeo da promeni rezultat. Marko Dmitrović je radio dobar posao na golu Eibara i sputao protivnika da lako dođe do golova.

Na samom startu drugog dela igre Simeone je uveo Vitola, a ovaj mu je vratio za ukazano poverenje golom nakon samo šest sedam minuta na terenu. Slično kao i u prethodnom kolu sa Leganesom, Španac se dobro kretao, dobio loptu u kaznenom prostoru i "šmekerskim" udarcem savladao Srbina.

Položile su "jorgandžije" sve karte na napad, želeli su da dođu do kompletnog plena, a Argentinac na njihovoj klupi je povukao nekoliko zanimljivih poteza.

Prvo je uveo novog tinejdžera - Rodriga Rikelmea, a zatim pred sam kraj susreta i Tomasa Parteja koji će biti drugi rezervista koji će postići gol, i na kraju doneti sva tri boda svom timu.

U 90. minutu, fudbaler iz Gane je dobio dobru loptu od Saula, načinio nekoliko lepih poteza u protivničkom šesnaestercu i poslao loptu kroz noge Dmitroviću preko gol-linije.


Eibar se borio, tokom skoro čitavog meča imali su pozitivan rezultat, ali nisu imali dovoljno sreće, pa se kući vraćaju praznih šaka. Atletiko je pokazao da ima pobednički mentalitet i da ih sa razlogom smatraju možda i prvim favoritima za osvajanje ovosezonske Primere.

U drugom susretu odigranom u isto vreme Granada je na gostujućem terenu savladala Espanjol rezultatom 3:0.

Crveno-beli su zasluženo slavili protiv rivala koji je slabo počeo sezonu, a do prvog gola su došli već u 13. minutu kada je strelac bio Antonio Puertas. Drugi i treći pogodak postignuti su u drugom poluvremenu, prednost svog tima duplirao je mladi Karlos Fernandez u 68, da bi konačan rezultat postavio Ramon Aziz u 74. minutu.

Klub iz Barselone ostaje bez pobede u ovoj sezoni, pretposlednji su na tabeli sa jednim bodom i moraće da porade na formi ukoliko žele da se nadaju opstanku. Gosti su sasvim solidno ušli u novu kampanju, imaju po pobedu, poraz i nerešen rezultat, a današnji ubedljiv trijumf daje im za pravo da budu zadovoljni.

Rezultati 3. kola:


petak

Sevilja - Selta 1:1 (0:0)
/Vaskez 81 - Suarez 84/

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 2:0 (2:0)
/Vilijams 11, Garsija 28/

subota

Osasuna - Barselona 2:2 (1:0)
/Tores 7, 81 - Fati 51, Artur 64/

Hetafe - Alaves 1:1 (1:1)
/Molina 24 - Hoselu 31/

Levante - Valjadolid 2:0 (0:0)
/Leon 83, Morales 93/

Betis - Leganes 2:1 (0:0)
/Loren 54, Fekir 61 - Brajtvajt 50/

nedelja

Valensija - Majorka 2:0
/Pareho 43. p, 57. p/

Atletiko Madrid - Eibar 3:2 (1:2)
/Feliks 27, Vitolo 52, Partej 90 - Čarles 7, Arbilja 19/

Espanjol - Granada 0:3 (0:1)
/Puertas 13, Fernandez 68, Aziz 74/

Viljareal - Real Madrid (21.00)

Tabela: Atletiko 9, Sevilja 7, Bilbao 7, Levante 6, Osasuna 5, Alaves 5, Barselona 4, Granada 4, Real 4, Valjadolid 4, Sosijedad 4, Selta 4, Majorka 3, Betis 3, Viljareal 1, Valensija 1, Hetafe 1, Eibar 1, Espanjol 1, Leganes 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC