• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Vojvodić vodi Radnički ka Superligi Srbije

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Nekadašnji trener banjalučkog Borca pronašao novi angažman.

 Darko Vojvodić novi trener Radničkog iz Kragujevca Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krajem juna Darko Vojvodić napustio je klupu banjalučkog Borca i od tada je bio bez angažmana, a sada je pred njim novi izazov u trenerskoj karijeri.

Vojvodić je preuzeo prvoligaša Srbije Radnički iz Kragujevca, sa kojim će nastojati da ostvari klupske ciljeve i izbori plasman u Superligu Srbije.

"Radnički ima ambiciju da uđe u Superligu i izbor je pao na nekoga ko to zna da uradi. Mislim da to mogu. Radnički je veliki klub i ne sumnjam da ćemo zajedno sljedeće godine biti u najjačem rangu srpskog fudbala", rekao je Vojvodić za MONDO.

Stručnjak koji je 8. maja proslavio 49. rođendan, prije Borca vodio je Slogu iz Siminog Hana (današnji Tuzla siti), zatim GOŠK iz Gabele, Zvijezdu Gradačac, Slaviju iz Istočnog Sarajeva, Radnički iz Lukavca, tuzlansku Slobodu i Drinu iz Zvornika.

Sada je pred njega stavljen izuzetno ozbiljan zadatak da "pogura" Kragujevčane, koji se poslije šest odigranih kola nalaze u donjem dijelu tabele, sa pet bodova zaostatka za liderom, ekipom Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Na klupi Radničkog zamijeniće Dejana Nikolića, sa kojim je prije nekoliko dana dogovoren sporazumni raskid ugovora.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Tim iz Kragujevca danas očekuje duel sa Sinđelićem u Beogradu, a Vojvodić će debitovati u nedjelju, na stadionu "Čika Dača" protiv Zlatibora iz Čajetine.

"Iskreno, ne poznajem dovoljno ekipu, ali imaću vremena do nedjelje da ih upoznam. Nikad nisam sumnjao u sebe, tako da ni sada ne sumnjam u naš uspjeh. Način na koji ja radim, koji karakteriše disciplina i rad, jednostavno mora dati rezultat. Radnički je ogroman klub, sa armijom navijača iza sebe i uvjeren sam da će sve biti kako treba", poručio je Vojvodić, koji je sa kragujevačkim prvoligašem potpisao ugovor do kraja sezone, ali nema sumnje da će popularni Vojvoda ostati u Radničkom ukoliko uspije u nastojanjima da obezbijedi promociju u Superligu Srbije.

Ipak, osvojena titula nije uvijek garant za očuvanje posla.

Vojvodić je to osjetio na svojoj koži prošle sezone, kada je uprkos šampionskom slavlju u Prvoj ligi Republike Srpske sa Borcem, rukovodstvo kluba sa Gradskog stadiona odlučilo da okonča saradnju sa 49-godišnjim stručnjakom.

"Još jednom se zahvaljujem Borcu na korektnoj saradnji, predsjedniku Vici Zeljkoviću i svima u klubu. Da nije bilo Borca, vjerovatno ne bi bilo sad ni ovog posla. Dugujem ogromnu zahvalnost banjalučkom klubu i želim im mnogo sreće u budućnosti", poručio je Vojvodić na kraju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC