• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesli Snajder: Ja znam nasljednika Ser Aleksa

Žoze Murinjo na klupi Mančester junajteda! Da, to tvrdi Vesli Snajder. Jednog dana, doduše, kada ode ser Aleks Ferguson.

 Vesli Snajder: Ja znam nasljednika Ser Aleksa Izvor: MONDO

Ser Aleks Ferguson je fudbalska institucija, velika isto koliko i njegov klub Mančester junajted. Svi se pitaju dokle će moći da izdrži i vodi Junajted sa klupe, u kojem je u kontinuitetu od 1986. godine.

Jednog dana će popularni "Fergi" morati da kaže: Dosta je bilo! Ali, ko će ga naslijediti?

Odgovor tvrdi da zna jedan od najboljih fudbalera svijeta, Holanđanin Vesli Snajder.

Snajder kaže da će Žoze Murinjo zvani "Specijalni" jednog dana, kada se ser Aleks bude umorio, sjesti na klupu kluba sa Old Traforda. Snajder, koji je izvanredno sarađivao sa Murinjom u Interu, čak ide toliko daleko da je izjavio da je to "već završena stvar"!

"Kada se Ferguson povuče vjerujem da ljudi (iz Mančestera) to već imaju na umu. Jedan vrhunski trener odlazi, drugi vrhunski dolazi. Imao sam mnogo dugih razgovora sa Murinjom i stavio bih pare na to da će on naslijediti Fergusona. Znam da je Murinjov posao iz snova da trenira Mančester junajted", izjavio je Snajder britanskom "Dejli staru".

Holanđanin i Portugalac su u Interu poosvajali sve što su mogli. Snajder je ostao u milanskom klubu, ali je Murinjo morao da potraži novi izazov i našao ga je u madridskom Realu.

Snajder izuzetno cijeni Murinja. O tome svjedoči i sljedeća rečenica: "Iskreno, on je vjerovatno jedini trener na svetu koji bi i mogao da preuzme Mančester junajted poslije Fergusona. Znam da će se Ferguson itekako pitati ko će biti trener poslije njega i, uprkos tome što se baš njih dvojica i nisu slagali u prošlosti, između njih postoji ogromno poštovanje".

Ferguson je sa Mančesterom osvojio 11 titula prvaka Engleske, pet FA kupova, četiri Liga kupa i dva puta je bio prvak Evrope. Sve to za 24 godine. A njemu je sada 68.

Murinjo je, sudeći prema riječima, Snajdera spreman za dan kada će veliki Fegruson odlučiti da ode u penziju.

"Znam koliko Murinjo želi da se vrati u Premijer ligu. Kad pričamo o engleskom fudbalu, on je kao malo dijete, uzbuđen je i to ga zaista pali", kaže Snajder.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC