• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve stao u Firenci: Prvi bod za "Violu"

Autor mondo.ba

Fiorentina je u subotu remizirala sa Juventusom (0:0) na otvaranju trećeg kola Serije A, iako je po prikazanoj igri zaslužila sva tri boda.

Osmostruki uzastopni šampion Italije je poslije dvije i po godine zaustavljen u Firenci!

Torinski crno-bijeli, koji su u subotu nosili "crveno-bijele" dresove (!?), nisu mnogo pokazali na stadionu "Artemio Franki" i ne bi bilo nezasluženo da je Fiorentina osvojila sva tri boda, umjesto jednog!

I to prvog ove sezone...

FIORENTINA - JUVENTUS 0:0

U prvih 45 minuta "ljubičasti" su imali mnogo zrelije šanse poslije udaraca Federika Kijeze u 16. i Henrika Dalberta u 41. minutu, ali se rezultat nije mijenjao.

Međutim, mijenjali su se, i to prinudno, starteri u ekipi Juvea s obzirom da se u osmom i 44. minutu povrijedili Daglas Kosta i Miralem Pjanić. 

Zato je trener gostiju Mauricio Sari, koji je prvi put bio na klupi torinskog kluba zbog upale pluća, gurnuo u vatru Federika Bernardeskija i Rodriga Bentakura.

I u nastavku je ekipa Vinćenco Montele imala više od igre na stadionu "Artemio Franki" i dosta solidnih šansi poput one iz 65. minuta kada je Kijeza šutirao iznad prečke iz vrlo izgledne situacije.

Golman "bjankonera" Vojćeh Šćešni je takođe dao veliki doprinos remiju nakon udarca reprezentativca Srbije Nikole Milenkovića u 79. minutu, 

Jedinu šansu u drugom poluvremenu za Juve upropastio je Sami Kedira poslije kontranapada kada je odlučio da asistira Bernandeskiju umjesto da šutira prema golu "viole"...

Fiorentina je osim prvog boda u sezoni, izjednačila i negativni klupski rekord - 17. utakmica uzastopno bez pobjede što je nesumnjivo razočaralo domaće navijače, koji su do posljednjeg mjesta ispunili stadion u Firenci i priredili spektakularnu predstavu.

SERIJA A, 3. KOLO

Fiorentina - Juventus 0:0

Napoli - Sampdorija (18.00)

Inter - Udineze (20.45)

Nedjelja

Đenova - Atalanta (12.30)

Od 15.00

Breša - Bolonja
Parma - Kaljari
SPAL - Lacio

Roma - Sasuolo (18.00)

Verona - Milan (20.45)

Ponedjeljak

Torino - Leće (20.45)

TABELA: Juventus (+1) 7, Inter 6, Torino 6, Lacio 4, Đenova 4, Bolonja 4, Verona 4, Sasuolo 3, Parma 3, Napoli 3, Atalanta 3, Breša 3, Milan 3, Udineze 3, Roma 2, Fiorentina (+1) 1, SPAL 0, Kaljari 0, Leće 0, Sampdorija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC