• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glas trenera za pet sudija na terenu

Treneri najboljih evropskih klubova podržali su odluku UEFA da mečeve Lige šampiona u narednoj sezoni sudi pet arbitara.

 Glas trenera za pet sudija na terenu Izvor: MONDO

"Bolje je (u svakom kaznenom prostoru) imati tri para očiju nego jedan", naveo je menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson.

U Nionu je održan dvodnevni sastanak, na kojem je predsjednik UEFA Mišel Platini trenerima predstavio eksperimentalni sistem. On se založio za uvođenje dodatnih sudija, kako bi bilo izbjegnuto uvođenje video snimaka kao pomoći arbitrima.

"Imamo vrlo, vrlo dobrog predsjednika u Mišelu Platiniju. Pošto je bio veliki fudbaler, zna pravila i osjeća šta je potrebno igračima i trenerima", istakao je strateg Barselone Pep Gvardiola.

Praksa da petorica sudija dijele pravdu na jednom meču prošle sezone je oprobana u Ligi Evrope. Eksperiment je očigledno uspio, pošto će se ista stvar primjenjivati i na mečevima Lige šampiona, koja počinje za dvije nedelje.

Glavni arbitar će tako imati po jednog pomoćnika iza svakog gola čije je zaduženje da prati da li je lopta prešla gol-liniju, prekršaje, ali i simuliranja u kaznenom prostoru.

"Platini je briljantno govorio o ovoj temi. Svima je jasno rekao da moramo da vodimo računa i o ljudskom elementu, kao i o komercijalnim interesima", kazao je novi menadžer Liverpula Roj Hodžson, koji je prošle sezone vodio Fulam do finala Lige Evrope.

Novi sistem UEFA nije dobio podršku širom svijeta, iako u Evropi i Meksiku, koji je oštećen sudijskim greškama na SP, ima apsolutno povjerenje.

Komisija za utvrđivanje pravila FIFA u maju je zatražila da novi sistem bude testiran još dvije godine.

(Beta-AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC