• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibanjez: Nije me Mamić doveo u Zrinjski!

Autori mondo.ba Autori Fena

Luis Ibanjez, 31-godišnji argentinski defanzivac, izjavio je na predstavljanju u Mostaru da je došao u Zrinjski isključivo iz sportskih motiva, a ne zbog novca.

"Što se tiče novca, ja sam se finansijski osigurao prije, nisam tu došao da bih napravio neku razliku u novcu. Meni treba da igram što više, a ne da idem negdje samo zbog novca", rekao je Ibanjez u četvrtak u Mostaru, nakon što je prije dva dana potpisao ugovor sa Zrinjskim do 31. maja 2021. godine.

Na novinarsko pitanje je li u njegovom transferu ikakvu ulogu imao Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama, Ibanez je odgovorio odrično.

"Nisam imao priliku da se sada vidim s njim. Znam da je u Mostaru i sigurno ćemo se vidjeti. Poštujem Zdravka Mamića, bio mi je šef sedam godina i uvijek je stajao iza mene. Sigurno ćemo sjesti i popiti kafu", dodao je Argentinac.

Ibanjez je u karijeri nosio dresove Boka Juniorsa, Dinama iz Zagreba, Rasinga, Đera, Crvene zvezde, Karabukspora i Trabzonspora. Najdublji trag ostavio je u zagrebačkom klubu s kojim je osvojio sedam titula prvaka Hrvatske, četiri hrvatska kupa i jedan superkup.

Izvor: MN PRESS

U Zrinjski je stigao kao slobodan igrač iz Trabzonspora u kojem se nije previše naigrao prošle sezone.

"Fizički sam uvijek bio dobar, nikad nisam imao puno problema s povredama. Jedino što mi treba je malo više igre, da treniram s ekipom, da osjetim loptu i da se što prije uklopim u trenerov sistem, i to mi je u ovom trenutku najbitnije", rekao je Ibanjez te dodao kako vjeruje da će brzo ući u formu i pomoći Zrinjskom u pohodu na novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

U toku je procedura pribavljanja radne i boravišne dozvole što bi moglo potrajati do deset dana. U Zrinjskom očekuju kako bi Ibanjez svoj premijerni nastup mogao imati 29. septembra kada u Mostaru gostuje Široki Brijeg ili sedam dana kasnije kada je gost na stadionu "Pod Bijelim brijegom" aktuelni šampion Sarajevo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC