• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje: Farska Ostrva - Srbija (19h)

Na startu kvalifikacija za EURO 2012. Srbija gostuje na Farskim Ostrvima. Sve osim pobjede "orlova" bila bi senzacija.

 Počinje: Farska Ostrva - Srbija (19h) Izvor: MONDO

I bi Mundijal, i bijahu trzavice, sukobi, optužbe...I sve se smirilo (na prvi pogled, bar). A sada slijedi novo takmičenje, nove radosti, novo nerrviranje...Počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Žrijebom je odlučeno da prvi protivnik Srbije budu Farska Ostrva. Rival taman da se počne sa "trojkom".
Međutim, srpski fudbaleri upozoravaju (valjda sami sebe) da nema lakih protivnika, da nema ekipa protiv kojih su pobjede unaprijed upisane i protiv kojih se lako osvajaju bodovi.

"Moramo da budemo gladni uspeha kao u prethodnim kvalifikacijama. Ekipa je ista, želje su iste. Bilo bi divno da povežemo dva velika takmičenja", rekao je Dejan Stanković.

Ako budu igrali kao što su pričali prethodnih dana, a to znači maksimalno ozbiljno i skoncetrisano, onda "nema zime" za "orlove" u Toršavnu. Pobeda, ipak, ne bi smela da se dovodi u pitanje, bez obzira na to što "danas svi igraju fudbal" i što su Farani umalo iznenadili Estonce u prvom kolu.

Biće i ovo prvi od četiri meča na kojem Radomir Antić, zbog kazne FIFA, neće sjediti na klupi. Na njoj će biti i jedno novo lice - Aleksandar Janković, za koga selektor ima samo riječi hvale, a opisuje ga jednom rečju: "Elokventan".

Zanimljivo je bilo u avionu koji je prevezao srpske fudbalere i delegaciju na Farska Ostrva. Potpredsednika FSS Dragana Đorđevića, protivnika ostanka Radomira Antića na mjestu selektora (bar je takve izjave davao), iz milošte su svi zvali "kvisling", aludirajući na Antićevu izjavu po povratku sa Mundijala.

I to je pokazatelj da je u taboru "orlova" dobra atmosfera i da kvalifikacije treba da počnu onako kako svi očekujemo. A onda, u utorak u Beograd dolazi Slovenija koja je još na krilima dobrih igara na Mundijalu, mada su i "janezi" ispali poslije grupne faze.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić "komandovao" je osvajanje svih devet bodova pred meč sa Italijom (12. oktobra). Posle Slovenije Srbija igra sa Estonijom kod kuće.

U poslednje dvije decenije čak devet puta igrali smo protiv Farskih Ostrva. U šest mečeva pod imenom Jugoslavija i dva puta kao Srbija upisane su sve pobjede, uz ukupnu gol-razliku 32:2.

Očekivani sastav Srbije u Toršavnu:

Đuričić - Rukavina, Obradović, Subotić, Vidić - Kuzmanović, Stanković, Krasić, Jovanović, Ninković - Žigić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC