• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristić: Dolaze bolji dani

Trener koji je dobio povjerenje uprave da vodi prvi tim Zvezde vjeruje u svoje sposobnosti, ali i kvalitete igrača.

 Kristić: Dolaze bolji dani Izvor: MONDO

Upravni odbor Crvene zvezde odao je priznanje treneru Aleksandru Kristiću na načinu na koji je uspio da stabilizuje ekipu poslije ispadanja u kvalifikacijama za Ligu Evrope i dao mu je punu podršku da nastavi da radi kao šef stručnog štaba.

"Tom odlukom nije se ništa posebno promijenilo u mojoj glavi. Odgovornost je ista. Ciljevi i put kojim treba da idemo su takođe nepromijenjeni. Nisam imao problem sa tom situacijom u prethodnom periodu. Da li je to pitanje mog karaktera? Ne znam, ali znam da sam isključivo skoncentrisan na treninge i na predstojeće utakmice", rekao je Aleksandar Kristić, koji je poslije ostavke Ratka Dostanića kao vršilac dužnosti vodio prvi tim Crvene zvezde.

On je djelimično zadovoljan igrom svoje ekipe u prva tri prvenstvena kola, a kako kaže, najbolje tek slijedi.

"Ako se vratimo unazad, tu je uvijek misao o eliminaciji iz Evrope. Ekipa je zbog toga bila u veoma komplikovanoj situaciji. Sada se, međutim, osjeća bolje u svakom pogledu. Mogu da budem djelimično zadovoljan rezultatima, izuzev onim kiksom na startu u Smederevu. Bolje igre će doći, u to čvrsto vjerujem", kaže Kristić.

Novi trener Zvezde poručuje da će crveno-bijeli igrati napadački, ali smatra i da je potrebno poboljšanje u pas igri.

"U ovom periodu akcenat će biti na odbrani cijele ekipe, a posebno na zadnjoj liniji gdje više ne smijemo da pravimo taktičke greške. Naravno, grešaka će uvijek biti, ali moramo da ih svedemo na minimum", rekao je Kristić.

U poslednje dva kola, uslijed odsustva Milana Vilotića, upravo je u zadnjoj liniji došlo do "tumbanja", pa smo Duška Tošića gledali na mjestu štopera, a na poziciju lijevog beka vratio se Nikola Ignjatijević. Do stabilizacije bi trebalo da dođe sada, pošto su našu ekipu pojačali Danijel Mihajlović i reprezentativac Gane Li Adi.

"Vilotić nam svakako nedostaje, jer smo cijeli pripremni period igrali sa njim u zadnjoj liniji. Mnogo toga se poremetilo i nesreća, nažalost, nikada ne ide sama. Dobro je da sada imamo vremena da radimo na tome. Došli su Mihajlović i Adi. Adija još nismo vidjeli, osim na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Nadam se da će se brzo uklopiti i da će nam svojim igrama pomoći", smatra Kristić.

Navijači svakako najviše očekuju od zvijezda minulog prelaznog roka - Koromana, Tošića i Milovanovića.

"Treba strpljenja. Kao navijač nisam strpljiv, ali kao trener moram da budem. Ja u te igrače vjerujem i oni su nosioci Zvezdine igre. Najiskusniji su i od njih se najviše očekuje. Nisu u top formi, ali vjerujem da će brzo doći na nivo koji svi očekujemo i da će sa njihovim igrama i igra Zvezde biti bolja. Kroz treninge u narednom periodu očekujem poboljšanje u formi. Koroman je igrao odlično protiv Jagodine, Milovanović je sve bolji, naravno želimo i da Ninkov bude na reprezentativnom nivou, kao i Tošić, Đorđević. Imaju prostora da idu samo na gore", kaže Kristić.

Ciljevi Zvezde se ne mijenjaju i opšte su poznati.

"Teško je uvijek osvojiti trofej, titulu, kup, a naročito duplu krunu. Mora da postoji zajedništvo u klubu, svi zajedno treba da guramo do cilja. Tako se radi u Zvezdi i zato znam da možemo da stignemo do zadatog cilja", rekao je Kristić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC