• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U-21: "Azurini" u finišu slomili BiH

Mlada reprezentacija BiH nije izdržala napade Italije (0:1), koja ovom pobjedom ostaje u trci za plasman na EP 2011. u Danskoj.

 U-21: "Azurini" u finišu slomili BiH Izvor: MONDO

Iako su izabranici Pjerluiđija Kaziragija bili mnogo bolji rival većim dijelom utakmice na Grbavici, BiH je sve do 76. minuta uspjela da sačuva svoju mrežu.

A onda je Sorijano poslije kontranapada i povratne lopte Marilunga, prizemnim udarcem smjestio loptu iza leđa Ibrahima Šehića. Ona je usput zakačila nekog iz odbrane BiH i odsjela u mreži - 1:0.

"Azurini" su tako ostali u trci sa Velsom i Mađarskom za plasman u Dansku narednog ljeta, dok je BiH izgubila sve šanse da se domogne završnice šampionata Evrope za igrače do 21 godine.

Dodajmo i to da je tim Branimira Tulića u petak bio značajno oslabljen neigranjem četvorice standardnih igrača: Edina Višće i Adina Džafića zbog povreda, Tonija Šunjića, koji odrađuje kaznu zbog kartona, te Ognjena Vranješa, novopečenog A reprezentativca BiH.

A novi peh za "male zmajeve" dogodio se u finišu prvog dijela kada se roviti napadač Vojvodine Nemanja Bilbija ponovo povrijedio, ali zasad nema informacija o ozbiljnosti povrede bivšeg fudbalera Borca iz Banjaluke.

BIH: Šehić (c), M. Bešić, Subašić, Aničić, Bunoza, Sesar (od 70. Kožul), Mujić (od 85. Mujakić), Galešić, Bilbija (od 45. K. Handžić), Haurdić, Kiso. Selektor: Branimir Tulić.

ITALIJA: Manone, D'Amrosio, Ariaudo, Soriano, Ranokia (c), Ogbona, Skeloto, Marone, Okaka (od 54. Marilungo), Paskvato (od 60. Fabrini), Paloski (od 84. Macota). Selektor: Pjerluiđi Kaziragi.


TABELA: Vels (-1) 13, Italija 13, Mađarska (-1) 12, BiH 7, Luksemburg 4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC