• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" po navici - Farani pali na startu

Srbija pobijedila u Toršavnu 3:0 golovima Danka Lazovića, Dejana Stankovića i Nikole Žigića.

 "Orlovi" po navici - Farani pali na startu Izvor: MONDO

Rutinski je reprezentacija Srbije odradila posao na startu takmičenja u Grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se 2012. održati u Ukrajini i Poljskoj.

"Orlovi" su bez mnogo potrošene snage "preletjeli" Farska Ostrva - 3:0 (2:0).

Pobjednik je odlučen poslije 18 minuta igre. Danko Lazović je "načeo" domaćina u 14. minutu, a četiri minuta kasnije Dejan Stanković je povisio na 2:0. Konačan rezultat postavio je Nikola Žigić u 91. minutu.


Na sličan način su "orlovi" započeli i minuli ciklus kvalifikacija, za Mundijal u Južnoj Africi, ali tada pobjedom nad Farskim Ostrvima u Beogradu - 2:0. Tim rezultatom savladali su Farane i kao gosti, ali tada sa dosta više muka.

Srpski reprezentativci su krenuli punim gasom dok nisu stekli vođstvo od 2:0, a onda su usporili. Nije bilo potrebe da se "troše" kada ih već u utorak očekuje duel sa Slovencima.

Domaćin je bio potpuno bezopasan. Najviše uzdaha navijačima izmamili su u 75. i 77. minutu kada su centaršutevi, na koje niko nije odreagovao, završili pored gola (?!)

Srbi su uoči utakmice upozoravali da "danas svi igraju fudbal" i da su svi protivnici teški. Sa takvim stavom su izašli na teren malih dimenzija na stadionu u Toršavnu, na kome se okupilo tek nešto više od hiljadu gledalaca, i po kratkom postupku ugasili svaku nadu Faranima da mogu da načine senzaciju.

"Orlovi" su na četiri prethodne utakmice dali samo dva gola (na tri na Mundijalu i u prijateljskoj protiv Grčke), pa je gostovanje na Farskim Ostrvima moglo da im posluži za "raspucavanje". Imali su nekoliko prilika da dođu do ubjedljivije pobjede, od kojih najbolju u finišu kada nisu iskoristili kontru "pet na jedan".

Međutim, "stisnuli su kočnicu" već poslije uvodne četvrtine meča i došli "samo" do 3:0.

Gosti su poveli već u 14. minutu.

Jovanović je protutnjao desnom stranom, ušao u kazneni prostor domaćina, pao u duelu sa trojicom protivničkih igrača i loptu zakačio rukom. Sudije nisu reagovale, ali jeste Žigić. Visoki napadač je obišao golmana Nilsena, od koga se lopta odbila do Lazovića, kome nije bilo teško da je ubaci u praznu mrežu i postigne svoj 11. gol u dresu srpske reprezentacije.

Poslije toga, Jovanović je "nagrađivan" zvižducima od malobrojne publike kad god je primio loptu.

Dejan Stanković je četiri minuta izveo slobodan udarac sa 18 metara, lopta je preletjela "živi zid" i odsjela u nebranjenom dijelu mreže golmana Nilsena. Kapitenu "orlova" je to bio 15. pogodak za reprezentaciju.

Nikola Žigić je u posljednjim trenucima meča prekinuo golgeterski post. Iskoristio je asistenciju Miloša Ninkovića, obišao Nilsena i pogodio cilj - 3:0.

"Orlove" je sa klupe predvodio Aleksandar Janković, jer je selektor Radomir Antić počeo da odrađuje kaznu od četiri meča zabrane vođenja ekipe, koju mu je odredila FIFA. Zato je utakmicu gledao sa tribina.

U odnosu na ekipu koja je najčešće počinjala utakmice u minulom ciklusu kvalifikacija, pa i na Mundijalu, izostali su Vladimir Stojković i Marko Pantelić, koji nisu ni pozvani, kao i povrijeđeni Branislav Jovanović i Aleksandar Kolarov, ali i Nenad Milijaš i Aleksandar Luković, koji su ostali na klupi.

Antić je pred gol poslao Anđelka Đuričića, povjerenje je na desnom beku ukazao Antoniju Rukavini, na lijevom - Ivanu Obradoviću (u nastavku Luković), štoperski par je sa Nemanjom Vidićem u prvom poluvremenu činio Neven Subotić, a u navali je uz Nikolu Žigića bio Danko Lazović.

Na pozicije centralnog veznog igrača, pored kapitena Dejana Stankovića, bio je Zdravko Kuzmanović.

Narednu utakmicu "orlovi" će igrati u utorak u Beogradu gdje će gostovati Slovenci.

Farani su u premijernoj utakmici Grupe C, još 11. avgusta, izgubili kao gosti u Estoniji (1:2) primivši oba gola u sudijskoj nadoknadi vremena. Naredni meč igraće u utorak, u Italiji.

To će biti jedine dvije utakmice u Grupi C sljedeće nedelje.

Farska Ostrva - Srbija 0:3 (0:2)

STRIJELCI: 0:1 - Lazović u 14, 0:2 - Stanković u 18, 0:3 - Žigić u 90+1. minutu.

GLEDALACA: 1.000. SUDIJA: Albert Tusent (Luksemburg). ŽUTI KARTONI: Obradović, Rukavina (Srbija).

FARSKA OSTRVA:
Nilsen, Udsen (od 46. Muritsen), Rubeksen, Davidsen, Gregersen, Nes, Bendžaminsen, Peteresen (od 73. J. Hansen), Samuelsen, Holst (od 79. A. Hansen), Edmundson.

SRBIJA: Đuričić - Rukavina, Subotić, Vidić, Obradović (od 46. Luković) - Krasić, Stanković (od 59. Petrović), Kuzamnović, Jovanović - Žigić, Lazović (od 83. Ninković).

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC