• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" kao furija kroz Luksemburg!

Reprezentacija BiH "protutnjala" je Luksemburgom (3:0) na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

 "Zmajevi" kao furija kroz Luksemburg! Izvor: MONDO

"Zmajevi" su sav posao završili u prvih 15 minuta kada je na semaforu solidno popunjenog stadiona "Josi Bartel" stajalo visokih 3:0! Strijelci su bili Senijad Ibričić u 6. Miralem Pjanić u 12. i Edin Džeko u 15. minutu.

Već na samom početku utakmice ofanzivna taktika selektora Safeta Sušića urodila je plodom, što su priželjkivali svi reprezentativci BiH, ali i mnogobrojna armija bh. navijača na stadionu.



Zvjezdan Misimović je počeo akciju proslijedivši loptu do Pjanića, koji je sjajno centrirao za Ibričića, a fudbaler splitskog Hajduka glavom pogodio mrežu Luksemburžana - 1:0.


U 12. minutu prednost je udvostručena iz slobodnog udarca Pjanića sa 25 metara - 2:0!

Samo tri minuta kasnije, Misimović je upisao asistenciju. Novi vezista Galatasaraja "spojio" je bivšeg saigrača Edina Džeku sa golmanom domaćih, a napadač Volfsburga driblingom prevario čuvara mreže i poslao loptu pod prečku - 3:0!

U nastavku su "zmajevi" malo podigli ručnu i čekali na grešku protivnika, ne želeći previše da se potroše pred drugu kvalifikacionu utakmicu u utorak protiv Francuske na "Koševu".

Najbliži golu u drugom dijelu bio je u 68. minutu kapiten Emir Spahić, koji je glavom uzdrmao prečku Luksemburžana, poslije Misimovićevog ubacivanja iz kornera.



Do kraja su Džeko i rezervista Ermin Zec mogli do vrha da napune mrežu golmana Žibera, ali lopta nije htjela u gol.

Protiv Francuza će se vidjeti prava vrijednost ekipe BiH u Grupi D, pošto su "trikolori" poslije debakla i mnogo prljavog veša na Mundijalu u Južnoj Africi promijenili tim i umjesto Rejmonda Domeneka imenovali Lorana Blana za novog selektora.

Valja napomenuti da navijači BiH ni u petak uveče nisu propustili priliku da poruče šta misle o čelnicima Fudbalskog saveza BiH (Savez napolje), te da zapale nekoliko baklji i okače ratne zastave Armije BiH.

U petak uveče u okviru ove grupe, Rumunija je samo remizirala protiv Albanije (1:1), dok je Francuska opet razočarala izgubivši na domaćen terenu od Bjelorusije (0:1).

LUKSEMBURG: Žiber, Kinciger, Janiš, Hofman, Šnel, Peters (c), Bensi (od 46 Kitenge), Betmer (od 86 Laterca), Kolet (od 76 Da Mota), Mutš, Gerson. Selektor: Mikel Nej.

BIH:
Hasagić, Spahić (c), Rahimić (od 67 Jahić), Pjanić (od 77 Zec), Misimović, Džeko, Nadarević, Ibišević, Lulić, Ibričić (od 72 Medunjanin), Mujdža. Selektor: Safet Sušić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC