• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsijeva sedmica Grimzbiju, Vest Hem ponižen

Autor mondo.rs

Ekipa Frenka Lamparda nije imala problema sa niželigašem, "redsi" rutinski savladali MK Dons, dok su "čekićari" ozbiljno razočarali.

Čelsi je posle poraza od Valensije u Ligi šampiona i Liverpula u Premijer ligi napokon ostvario trijumf. I to kakav! Uspeli su da u 3. kolu Liga kupa Engleske do nogu potuku četvrtoligaša i podignu sebi samopouzdanje pred veće izazove - 7:1.

"Plavci" se nijednog trenutka nisu mučili sa članom Lige 2. Već u sedmom minutu meča je semafor "Stamford bridža" pokazivao 2:0, pošto su se Ros Barkli i Miši Batšuaji upisali u strelce.

Grimsbi jeste nakratko uzvratio, pogotkom Grina u 19. minutu, ali Lampard nije morao da brine. Pedro je sa penala pre odlaska na odmor povisio na 3:1, da bi Kurt Zuma uspeo da se bar malo iskupi za kikseve u nekim prethodnim mečevima, pogotkom u 56. minutu.

Usledio je gol mladog i talentovanog Risa Džejmsa, da bi u 86. minutu Batšuaji postigao svoj drugi pogodak. Ni tu se nisu zaustavili igrači Čelsija, jer je Kalum Hadson Odoi rešio da proslavi nedavno produženje ugovora sa klubom, pogotkom u 89. minutu.

Ni Liverpul nije imao problema, doduše protiv trećeligaša. Milton Kinz Dons nije bio ozbiljan protivnik, pa je tim Jirgena Klopa u dosta "prošaranom" sastavu upisao siguran trijumf - 0:2.

Meč je obeležio start Harvija Eliota, najmlađeg startera u istoriji Liverpula, a strelac vodećeg gola za Liverpul, uz dosta sreće, bio je veteran Džejms Milner. On je uputio udarac sa distance u 41. minutu, da bi golman Donsa Stjuart Mur loše reagovao, lopta mu je pobegla iz naručja i potom ušla u gol.

U nastavku je mladi Holanđanin Ki Jana Hever povisio na 2:0 i Liverpul više nije hteo da previše "zapinje". Od standardnijih igrača u timu su pored Milnera bili još samo Nabi Keita, Aleks Okslejd Čemberlejn i Džo Gomez, da bi šansu dobili mladi igrači poput Rajana Brustera i Kurtisa Džounsa.

Za to vreme, Vest Hem je doživeo pravo poniženje, jer ih je savladao Oksford junajted i to 4:0! Član Lige 1 je igrao kao u transu, a u timu Manuela Pelegrinija bilo je mnoštv standardnih igrača - Pablo Fornals, Džek Vilšir, Robert Snodgras, Pablo Zabaleta... Pravi šamar im je lupio Oksford, pa je sada trijumf "čekićara" protiv Mančester junajteda već zaboravljen.

Liga kup Engleske, 3. kolo

SREDA:

Brajton - Aston Vila 1:3 (0:2)
/Roberts 61 - Žota 22, Hurihejn 33, Griliš 77/

Barton - Bornmut 2:0 (1:0)
/Šarkić 14, Broudhed 90+7/

Čelsi - Grimsbi 7:1 (3:1)
/Barkli 4, Batšuaji 7, 86, Pedro 43 pen, Zuma 56, Džejms 82, Hadson Odoi 89 - Grin 19/

MK Dons - Liverpul 0:2 (0:1)
/Milner 41, Hever 69/

Oksford - Vest Hem 4:0 (0:0)
/Mur 55, Tejlor 71, Fosu-Henri 84, Baptist 90+2/

Šefild junajted - Sanderlend 0:1 (0:1)
/Pauer 9/

Vulverhempton - Reding 1:1 (1:0), penalima 4:2 za Vulverhempton
/Žordao 27 - Boje 90+9/

Manćester junajted - Ročdejl 1:1 (0:0), penalima 5:3 za Junajted
/Grinvud 68 - Mejtison 76/

Tagovi

Kup

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC