• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda će ipak na Kosovo? Evo šta kaže FIFA

Autor mondo.rs

Postoji mogućnost da će se utakmica Kupa Srbije Trepča - Crvena zvezda ipak odigrati na sjeveru Kosova i Metohije. FIFA napisala pismo i poslala ga u Prištinu.

 Zvezda će ipak na Kosovo? Evo šta je FIFA poručila FS "Kosova" Izvor: MN PRESS

Fudbalske vlasti iz Prištine bune se već neko vrijeme što pojedini klubovi iz pokrajine igraju u takmičenjima pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Srbije.

Neriješena politička situacija na Kosovu i oko Kosova, neminovno se odražava i na ostale sfere života, pa tako i na sport. U ovom slučaju na fudbal. Kosovo jeste priznato u okviru UEFA i FIFA i njena reprezentacija igra takmičenja pod okriljem ovim organizacija.

Nove tenzije uslijedile su nakon žrijeba za šesanestinu finala Kupa Srbije, kada je odlučeno da Crvena zvezda gostuje Trepči iz Kosovske Mitrovice, koja inače igra u okviru srpske lige, odnosno lige koja spada pod FSS.

Iz Fudbalskog saveza tzv. Kosova odmah su skočili, poručili da nema šanse da se ta utakmica odigra na teritoriji Kosova, zaprijetili čak i hapšenjima...

Međutim, Svjetska fudbalska federacija (FIFA) pisanim putem je 20. septembra preporučila predsjedniku Fudbalskog saveza Kosova (FSK) Agimu Ademiju da povuče zahtjeve podnijete bezbjednosnim institucijama Kosova, kako bi utakmica Kupa Srbije Trepča - Crvena zvezda mogla da bude odigrana 5. oktobra.

Pozuvajući se na neimenovane izvore u Cirihu, Kosovo onlajn je objavilo da se pismu, koje je u ime FIFA potpisao zamjenik generalnog sekretara Matijas Grafstrem, ta organizacija se poziva na odluku Arbitražnog suda za sport (CAS) od 24. januara 2017. (CAS 2016/a/4602 Fudbalski savez Srbije protiv Unije evropskih fudbalskih saveza).

"Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: 'činjenica da određeni klubovi na sjevernom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo'. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, željeli smo da podstaknemo FSK da povuče zahtjeve podnijete bezbjednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra", navodi se u pismu FIFA.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC