• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević: Najveća nagrada aplauzi publike

Autor mondo.rs

Partizan u subotu očekuje novi derbi - gostovanje Radničkom u Nišu. Evo šta kaže trener crno-bijelih o tome, ali i o ovacijama koje je dobio poslije "vječitog derbija".

Paklen ritam za igrače Partizana. Poslije meča u Ligi Evrope protiv AZ Alkmara, uslijedio je "vječiti derbi", pa gostovanje Javoru u Ivanjici, a već u subotu novo iskušenje - meč protiv Radnilčkog u Nišu, koji je okarakterisan kao derbi 10. kola Superlige Srbije.

"Čeka nas je to jedno od najtežih gostovanja u ligi, tako ćemo i pristupiti utakmici. Igramo protiv ekipe koja je motivisana, koja u posljednjih nekoliko godina ima fenomenalne rezultate. Sigurno da će i sutra probati da nas iznenade. Potreban nam je makisimum ako želimo pozitivan rezultat", rekao je Milošević na konferenciji u Sportskom centru "Teleoptik".

Milošević je upitan da li može da uporedi trenutnu ekipu Radničkog sa onom iz prošle sezone.

"Djeluje da je Radnički imao jaču ekipu prošle godine, ako pričamo o imenima. Oni su malo problemu kao i mi. U posljednjih par godina veliki broj igrača je došao i došao. Bez obzira na to, oni su jedna od igrački najjačih ekipa. Nezahvalno je da poredim trenere. Imam veliko poštovanje prema (Miloradu) Kosanoviću", rekao je Milošević.

Trener crno-bijelih rekao je da će njegov tim imati težak ispit u Nišu.

"Kosanović ima iskustvo, znanje, poznaje ligu i sigurno da su to stvari koje su plus. Moža je Radnički zbog gospodina Kosanovića jači. Sigurno da će donijeti dosta dobrih stvari. Ja ću biti na velikom ispitu, kao i cijela moja ekipa", rekao je on i dodao da će najveća opasnost biti napadačka linija Nišlija.

Milošević je govorio i u kakvom su stanju Bibras Natho i Takuma Asano.

"Asanovo stopalo je dosta dobro, više smo ga odmarali, a jer ga je umor stizao više zbog povrede. Kod Natha je bio udarac u pitanju, ništa ozbiljno".

"DERBI JE ZAVRŠEN, SAMOUBISTVO JE VRAĆATI SE NA PROŠLOST"

"Fudbal je surov, ono što se završi, to je daleka istorija. Ako se obazirete na to, to je fudbalsko samoubistvo. Nismo imali veliki prostor za opuštanje, da smo vezali dvije, tri loše utakmice, to bi bilo veoma nepovoljno po nas“, kaže Milošević.

Milošević je rekao i da se uzda u odbranu, koja je do sada primila tri gola.

"Posao svih je da brane, jer nije odbrana kriva za primljene golove već cijeli tim. Zasluga što smo primili tri gola je što igramo kao tim igramo defanzivno... Vjerujemo u defanzivnu liniju i Vladimira Stojkovića, za koga smatram da je najbolji golman u zemlji. Meni je draga druga stvar, primili smo tri gola igrajući jako visko u napadu i rizično. To je pokazatelj da naša zadnja linIja kvaliteno rješava situacije".

Milošević je u martu preuzeo Partizan i od tada preživio zvižduke i tjeranje sa tribina sve do ovacija poslije pobjede u 161.vječitom derbiju.

"Želim da vjerujem da je to po zaslugama. Partizanova publika je zahtjevna, ali umije da prepozna stvari. To je najveća nagrada. To sam govorio i prije, da će publika da se vrati na stadion kada zaslužimo. Trener mora da bude spreman na obje situacije, to je život trenera. Vjerujem da sam spreman na sve. I ja ću odavde biti otjeran, kao što je svaki trener iz svake ekipe, u svakoj ligi, bio u nekom momentu otjeran. Ako niste spremni na to, ne možete da se bavite ovim poslom, ali u tome je draž", zaključio je Milošević i dodao da još uvijek nije uživao u rezultatima koje ostvario do sada.

Od "Savo, odlazi" do "Savo, majstore": Prvih šest mjeseci na klupi Partizana

Meč 10. kola Superlige između fudbalera Radničkog i Partizana igra se u subotu od 15 sati (TV prenos Arena sport 1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC