• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MLADI (kval): Đuričić sačuvao obraz "orlića"

Mlade reprezentacije Srbije i Hrvatske igrale neriješeno 2:2 (1:2) u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2011. "Orliće" nove bruke spasio Filip Đuričić.

 MLADI (kval): Đuričić sačuvao obraz "orlića" Izvor: MONDO

Mlada fudbalska reprezentacija propustiće naredno Evropsko prvenstvo. "Orlići" su porazom u Slovačkoj izgubili sve šanse da se nađu na završnom turniru, a u subotu su protiv Hrvatske u Kragujevcu, sa novim selektorom Tomislavom Sivićem, igrali za čast.

Na kraju 2:2 (1:2), rezultat sa kojim je tim Dražena Ladića obezbijedio baraž, a srpski, s obzirom na kretanje rezultata, sačuvao obraz.

Selekcija Srbije će do kraja kvalifikacija odigrati još meč na Kipru 7. septembra, dok su Hrvati završili zakmičenje u grupi.

"Orlići" su odlično počeli meč pred par hiljada gledalaca na stadionu "Čika Dača" u Kragujevcu. Tek tri minuta je proteklo od početka kada je Miloš Bosančić loptom kroz sredinu pronašao Stefan Šćepović na ivici kaznenog prostora. Napadač Srbije bio je brži od odbrane Hrvata i nije mu bilo teško da savlada istrčalog Kelavu za 1:0.

Prednost Srbije nije potrajala.

Hrvatska je izjednačila već u 12. minutu. Nesmotrenost srpske odbrane poslije kornera iskoristio je momak dobro pozant srpskim ljubiteljima fudbala, posebno navijačima Partizana - Ivan Perišić. Napadač Briža bio je najviši u skoku, dovoljno za 1:1.

Gosti su potpuno preokrenuli rezultat u 31. minutu. Preslikana akcija kao kod prvog gola. Ovaj put Perišić je na centaršut iz ugla krenuo ka prvoj stativi, opet bio najspretniji i po drugi put glavom savladao Branislava Danilovića.

Korner je kod oba gola izveo Školnik.

Napadala je Srbija cijelo drugo poluvrijeme, Hrvatska pokušavala iz kontre, ali nije bilo golova sve do finiša meča, kada se konačno isplatila upornost Sivićevih izabranika.

Strijelac je bio rezervista Filip Đuričić. Vrlo lijepa kombinacija srpskih fudbalera po lijevoj strani krunisana je golom "veziste" Herenvena. Povratnu loptu Đuričiću odigrao je Nenad Marinković, koji je u igru ušao takođe u drugom poluvremenu. Srbija je izjednačila u 82. minutu.

SRBIJA: Danilović, Jovanović, Leković, Rajković, Savić, Bosančić, Šćepović, Sulejmani, Tadić, Milanović, Gudelj

HRVATSKA: Kelava, Vida, Vrsaljko, Perišić, Maloča, Lovren, Oremuš, Jajalo, Šimić, Badelj, Školnik

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC