• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: O Kleo, Kleo...

Partizan pobijedio Hajduk u odloženoj utakmici 2. kola JSL sa 2:0.

 JSL: O Kleo, Kleo... Izvor: MONDO

Prelijepe "makazice" Klea, debi Stojkovića i Kamare, "prvenac" Šćepovića, podrška Vilotiću od Grobara i sjećanje na Drgana Mancea.
Vrijedilo je u subotu uveče doći na stadion Partizana, ako ni zbog čega drugog onda zbog poteza sezone "budućeg Srbina" Klea. Ali, nije to jedino što je moglo da zadovolji publiku. Veče u Humskoj bilo je vrlo sadržajno, malo na terenu - malo i na tribinama.

Partizan je zasluženo golovima Klea i Marka Šćepovića pobedio Hajduk - 2:0 (1:0). Moglo je da bude i ubjedljivije. Kuljanima je to bio treći uzastopni poraz, a crno-bijelima treća vezana pobjeda, koja ih vraća na prvo mjesto tabele Superlige.

Uspavanku na stadionu Partizana prekinuo je Brazilac fantstičnim "makazicama" u 31. minutu!

Postigao je Kleo mnogo lijepih golova u dresu Partizana, ali ono što je uradio protiv Kuljana dugo će se pamtiti.

Babović je centrirao sa desnog krila, Kleo prihvatio loptu, namjestio je i akrobatskim zahvatom, u stilu zvog zemljaka Pelea, preko leđa pogodio mrežu. Pored sebe je imao čak dvojicu fudbalera Hajduka.

Možda je Kleo bio inspirisan transparentom na istočnoj trinini - "Edson Arantes do Nasimento KLEO"?

Najbolji strijelac srpskog šampiona ovim pogotkom prekinuo je post koji je trajao samo Karaburmi.

Partizan je pored gola u finišu prvog dijela i dva puta pogodio prečku, tačnije Ivica Iliev i Kleo, a dobru priliku imao je i Krstajić.

Marko Šćepović je u drugom poluvremenu zamijenio Ilieva, a u 61. minutu postigao je svoj prvi Superligaški gol za Partizan. Nalazio se na iskosa sa desne strane na nekih 12-13 metara od gola, gađao suprotni ugao gola Bojana Brača i pogodio - 2:0.
Došao je i taj dan. Nekadašnji golman Crvene zvezde Vladimir Stojković debitovao je za Partizan. On je kao i ostali fudbaleri na početku utakmice pozdravljen, ali mu je na kraju pripao aplauz utakmice, kada je Nikoli Komazecu "skinuo" zicer u 90. minutu.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević bio je prinuđen da promijeni većinu prvotimaca koji su uveli srpskog šampiona u Ligu šampiona i koji su u prvom i trećem kolu domaćeg prvenstva bili kreatori pobjeda protiv Inđije i OFK Beograda.

Nije mogao da računa na Marka Jovanovića, Aleksandra Lazevskog, Radosava Petrovića i Nemanju Tomića zbog obaveza prema reprezentacijama, Radiša Ilić je bio na tribinama, a Ivan Stevanović na klupi.

Od standradnih igrača u stratnih 11 bili su kapiten Mladen Krstajić, Saša Ilić, Ivica Iliev, Milan Smiljanić i Kleo. Najviše promjena doživjela je zadnja linija gdje je društvo iskusnom Krstajiću pravio Vojislav Stanković na poziciji štopera, odnosno bekovi Aleksandar Miljković i Džozef Kizito.

Pored Stojkovića, za Partizan je debitovao i dugo najavljivano pojačanje iz Helsinkija Mohamed Kamara Medo. On je u dresu finskog kluba prije nešto manje od dva mjeseca u kvalifikacijama za Ligu šampiona već upoznao Partizanovu publiku.
Kamara i Kizito često su tokom utakmice aplauzom nagrađivani od strane navijača.

U startnoj postavi našao se i Stefan Babović.

Navijači Partizana transparentom preko južne tribine - "VILOTA POBEDI!" - dali su podršku fudbaleru Crvene zvezde Milanu Vilotiću, koji je u petak operisan u Bolonji.

U znak sjećanja na legendu Partizana Dragana Mancea, od čije se pogibije u petak navršilo 25 godina, Grobari su napravili bakljadu sredinom prvog poluvremena, a igrači Partizana izašli su sa majicama na kojima je bio lik legenadrne "devetke" i ljubimca Juga.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC