• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Još ove kvalifikacije i...

Kapiten srpske reprezentacije najavljuje rastanak od nacionalnog tima poslije kvalifikacija za EP. "Ne bojim se za Srbiju bez Stankovića", kaže.

 Stanković: Još ove kvalifikacije i... Izvor: MONDO

Već 12 godina Dejan Stanković igra za nacionalni tim Srbije, igrao je na dva Mundijala, kapiten je, vođa...Debitovao je 1998. godine, a kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini su mu sedme u karijeri.

Ni danas, poslije 12 godina ne gasi se želja da igra za Srbiju.

"Svaki put kad istrčim, kao da mi je prva utakmica. Stvarno je tako. Ispunjava me ova pozitivna atmosfera, i ove male utakmice koje ja ne volim, a opet je uvijek slatko kada se pobijedi. Imao sam, zaista, veliku želju da počnem ove kvalifikacije i da što prije zaboravim na ono što je bilo tokom ljeta (Mundijal u Africi)", rekao je kapiten reprezentacije Srbije u razgovoru za "Sport".

Kada se završi kvalifikacioni ciklus za EP 2012. godine Stanković će imati 34 godine. Da li će mu to biti oproštaj od dresa sa grbom nacionalnog saveza?

"Bilo bi, za mene, najbolje da onda podvučem crtu i možda se rastanem od reprezentacije sa jednim lijepom epilogom...Mislio sam i mislim da nikada neći biti taj koji će ostaviti reprezentaciju i da će sama reprezentacija dati meni do znanja da li ja treba da nastavim ili ne. Najvjerovatnije, ne stavljam ruke ispred sebe, ne branim se i nije alibi, ali najvjerovatnije, najrealnije...U septembru 2012. godine imaću 34 godine i mislim da je to stvarno dovoljno. Imamo dosta mladih, dobrih igrača. Neka pokupe od mene ono dobro, loše neka ostave po strani. Ja se stvarno ne bojim za Srbiju bez Stankovića", rekao je iskusni vezista.

Stanković je za 12 godina sarađivao sa mnogim trenerima na klupi Srbije (ranije SR Jugoslavije i SCG). Bili su tu Slobodan Santrač, Milan Živadinović, Milovan Đorić, Dejan Savićević, bila je i ona čuvena selektorska komisija (Savićević, Boškov, Ćurković), Ilija Petković, Havijer Klemente, pa Radomir Antić...

Ne želi nikoga da izdvaja, ali je emotivno vezan za početak, za Slobodana "Sanija" Santrača, sa zadostvoljstvom se sjeća i saradnje sa Ilijom Petkovićem, ali izuzetno poštuje Radomira Antića: "Saradnja sa njim je nešto posebno", kaćže kapiten "orlova".

"Ove dve posljednje godine u reprezentacije su mi, mislim, najljepše. Zadovoljan sam i onim što sam postigao za ovih 12 godina. To, možda, nije uvijek izgledalo lijepo za oko, nekada je bilo ispod nivoa, nekada je zaista bilo dobro.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC