• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se buni: Komšijske "igrice" sa Kleom

U Ljutice Bogdana opet teorija zavjere: sumnja se da Partizan preko Klea rješava problem viška stranaca.

 Zvezda se buni: Komšijske "igrice" sa Kleom Izvor: MONDO

Najave da bi izvanredni napadač Partizana Kleverson Kordova Kleo mogao da dobije srpski pasoš, zbog čega ga je u subotu primio i ministar policije Ivica Dačić, u Crvenoj zvezdi su uzburkale strasti, jer smatraju, prenosi "Politika", da crno-bijeli sve to rade jer imaju višak stranaca.

Fudbalski savez Srbije je od ove sezone ograničio broj stranaca u Superligi, tako da u protokolu za svaku utakmicu u jednom timu mogu da ih budu najviše petorica. Od sljedeće sezone samo četvorica...

U meču Partizana i Hajduka u subotu uveče u Humskoj, za Partizan su igrali Kleo, Džozef Kizito, Medo Kamara, ali crno-bijeli imaju još stranaca - Portugalca Moreiru, Kamerunca Pjera Boju (takođe bio u protokolu, na klupi za rezerve), Crnogorca Stefana Savića, Makedonca Aleksandra Lazevskog...

U Zvezdi, osim Kada i Savija, igraju još Aval Isah, Adi Li iz Gane, Crnogorac Marko Vešović, koji je odmah po dolasku u Ljutice Bogdana podnio zahtjev za dobijanje dvojnog državljanstva, pa bi trebalo da ima i srpski pasoš.

Prema pisanju "Politike", u Zvezdi se pitaju "zašto se Brazilcu iz Partizana, čiji je Dačić navijač, na ovaj način izlazi u susret?" i da li bi isto moglo da važi i za njene Brazilce Kadua i Savija, za koje ističu, da bolje govore srpski od zemljaka Klea.
Ipak, savjetnik predsjednika Crvene zvezde za medijska pitanja Miodrag Antonijević kaže da Zvezda to neće učiniti.

"Pošto, za razliku od Partizana, mi nemamo problem sa viškom stranaca, uopšte ni ne razmišljamo da za Kadua i Savija tražimo državljanstvo", rekao je Antonijević.

Beogradski list je citirao jednog člana uprave Zvezde, koji je želio da ostane anoniman, a koji je najavio da će crveno-bijeli zatražiti zvanično objašnjenje od Zajednice superligaša.

"Ne bavimo se time da li će Kleo igrati za reprezentaciju Srbije. To je stvar selektora Antića i sigurni smo da na njega neće uticati pritisci i da će odlučivati isključivo u najboljem interesu srpskog nacionalnog tima. Narednih dana ćemo tražiti objašnjenje od Zajednice superligaša da li igrač koji je licenciran kao stranac može tokom takmičenja da promijeni status i postane domaći igrač. Jasno je da Partizan ima višak stranaca, najavili su dovođenje još jednog na zimu i nadamo se da ovo nije rješavanje tog problema. Neka rade šta hoće sa reprezentacijom, ali ne bi smjelo da bude promjena pravila igre tokom domaćeg takmičenja", kaže taj neimenovani član uprave Zvezde za "Politiku".

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC