• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Eto nema dilemu: Mesi najbolji u istoriji fudbala!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Samuel Eto, legendarni kamerunski napadač, govorio je i o razlozima zašto je baš u septembru ove godine odlučio da završi karijeru.

Samuel Eto, legendarni kamerunski napadač, završio je bogatu fudbalsku karijeru 7. septembra ove godine, a u razgovoru sa italijansku Gazettu delo Sport govorio je o svojim počecima u fudbalu, igrama u Barseloni i najzanimljivijim momentima u karijeri.

"Igrao sam u mnogim klubovima, ali stvarno mi je bilo najljepše u Majorci. Osvojio sam s Barsom i Interom puno trofeja, ali sam u Majorci imao najbolji period karijere", kazao je 38-godišnji Eto.

Govorio je i o razlozima zašto je baš u septembru ove godine odlučio da završi karijeru.

"Razmišljao sam o tome godinama, ali nisam imao na umu baš neki tačan datum. Međutim, prije nekoliko mjeseci razgovarao sam s prijateljem iz Katara i on me je pitao zašto i dalje igram. Odgovorio sam, zato što volim fudbal, a on mi je uzvratio: 'Možeš još toliko toga dati fudbalu, ali na neki drugi način.' U tom trenutku pomislio sam, zašto da ne? Razgovarao sam i sa suprugom te najbližim prijateljima. Tako sam donio odluku da je dosta", ispričao je Kamerunac.

Na pitanje o tome ko je za njega najbolji fudbaler svih vremena, bez mnogo razmišljanja je kazao da je to Argentinac Lionel Mesi.

"Lionel Mesi je za mene najbolji u istoriji. Nedavno je pobijedio u izboru za nagradu FIFA za najboljeg fudbalera, a u periodu dok smo zajedno igrali u Barseloni odgajao sam ga kao sina", kazao je Eto.

Dodao je kako poštuje i Dijega Maradonu, napominjući da su ipak moderni fudbal obilježili Ronaldo Fenomeno, Mesi i Kristijano Ronaldo.

"Takođe, volio bih vidjeti u budućnosti Sadija Manea ili Mohameda Salaha da dobiju nagrade jer igraju odlično posljednjih sezona. Ali, Mesi je najveći", zaključio je slavni napadač.

U bogatoj karijeri je igrao za Real Madrid, Leganes, Espanjol, Majorku, Barselonu, Inter Milan, Anži Mahačkalu, Čelsi, Everton, Sampdoriju, Antalijaspor, Konjaspor i Katar SC.

U klupskim nastupima je igrao u 587 mečeva i postigao 293 gola, dok je najviše traga ostavio u Barseloni u kojoj je u 144 nastupa postigao 108 pogodaka.

U dresu reprezentacije Kameruna je u 118 utakmica postigao 56 golova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trener

Pele je jedan jedini ,pa tek ostali Mesi je dobar al nije najbolji,ima tu igraca koji su kompletniji od Mesija pa nisu nikad izabrani i u siri krug.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC