• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krasić: Srbija nije za "vađenje"

Plavokosi vezista optimista po pitanju plasmana "orlova" na EP. Oduševljen Juventusom, naročito Del Pjerom.

 Krasić: Srbija nije za "vađenje" Izvor: MONDO

Miloš Krasić je uvjeren da će reprezentacija Srbije, ne samo otići na Evropsko prvenstvo 2012, već da će tamo napraviti dobar rezultat.

Međutim, da bi uopšte došli do Ukrajine i Poljske neophodno je da "orlovi" prođu kroz kvalifikacije u kojima su startovali pobedom nad Farskim Ostrvima (3:0). U utorak ih u Beogradu očekuje duel sa Slovencima, koji su neočekivano poraženi kod kuće od Sjeverne Irske (0:1).

"Sigurno da nisu očekivali da će kod kuće ostati bez bodova. Nema sumnje da će pokušati da se iskupe u Beogradu, da dokažu sebi i svojim navijačima da vrijede i da se vrate u igru poslije poraza. Ali, reprezentacija Srbije, pogotovo na svom terenu, nije i neće biti prilika za ispravljanje grešaka bilo kom rivalu, pa ni Sloveniji", rekao je Krasić za "Večernje novosti".

Mundijalske rane su zaliječene. "Orlovi" gledaju u budućnost, ka Evropskom prvenstvu, a plavokosi vezista vjeruje da će upravo na kontinentalnoj smotri ova generacija dostići zenit.

"Istina je da su kvalifikacije duge i da nas čeka niz teških utakmica, ali nema razloga da ne vjerujemo u naš kvalitet i da strahujemo od bilo koga. Vjerujem da ova selekcija, sastavljena od igrača iz najvećih evropskih klubova, može da ostvari cilj. Svi imamo prostora za napredovanje, kako individualno tako i kao ekipa, što će biti izuzetno značajno na putu ka uspjehu. Ono što mogu da garantujem je da ćemo se boriti kao i dosad i da ćemo dati sve od sebe da se nađemo u Ukrajini i Poljskoj".

Srbija je u minulom ciklusu bila prva u grupi iako je protiv rivala iz "prvog šešira", Francuske, u dva meča osvojila samo bod.

"Odmah bih potpisao da opet osvojimo samo bod u dva meča s Italijom, a da na cilj stignemo prije njih. Ipak je svima najvažnije da se plasiraju na prvenstvo, pa čak i po cijenu poraza od najvećeg rivala".

Miloš Krasić je ovog ljeta promijenio klub. Poslije šest godina u CSKA, prešao je u Juventus. I odmah je dospio u centar pažnje - zbog birokratije nije mogao da stigne u Torino na svoj prvi trening sa novim saigračima, pa je iznajmio privatni avion. To ga je koštalo deset hiljada evra.

"Bilo bi mi žao da nisam to uradio. Ovako sam uspio da stignem na trening utakmicu, kojoj je prisustvovalo 15.000 navijača, i doživio sam burne ovacije. Svi su bili oduševljeni mojim gestom i nagradili su me velikom podrškom, koja je svakom igraču izuzetno značajna, pogotovo kad dođe u novi klub".

Pun je utisaka o novom klubu iako je debitovao u porazu u Bariju (0:1) na prvenstvenoj premijeri.

Najjači utisak ostavlja legenda "stare dame", Alesandro Del Pjero.

"On je vrhunski čovjek, a o njegovim fudbalskim kvalitetima ne bi trebalo trošiti riječi. Čim sam došao u trening kamp odmah mi je prišao i rekao da mu se obratim šta god da mi zatreba. Stvarno je genijalac i istinska zvijezda, koju obožavaju svi navijači Juventusa".

Krasić se opredijelio za dres sa brojem 27.

"Broj 17, koji sam godinama nosio u CSKA i u reprezentaciji, bio je zauzet u vrijeme mog dolaska, jer je pripadala Davidu Trezegeu. Prvi naredni broj sa sedmicom bio je 27 i njega sam izabrao, debitovao protiv Barija, a onda je Trezege otišao. Nema veze, broj ne mijenjam, a eto ispostavilo se i da je baš toliko titula Juventus osvojio u bogatoj istoriji. Neka to bude dobar znak", priželjkuje Krasić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC