• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović pred Slobodu: Nastaviti u dobrom ritmu!

Autor mondo.ba

U posljednjih šest premijerligaških utakmica, Radnik je upisao pet pobjeda.

 Radnik Sloboda Mladen Žižović Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri Radnika su loše ušli u tekuću sezonu upisavši samo jednu pobjedu u prvih pet utakmica zbog čega su se nalazili na nezavidnoj, 11. poziciji, ali sada, pred posljednju prvenstvenu utakmicu prije nove reprezentativne pauze, situacija po Bijeljince izgleda znatno povoljnije.

U narednih šest utakmica, izabranici Mladena Žižovića su zabilježili pet pobjeda i samo jedan poraz, te se pred 12. kolo i meč sa Slobodom, koji igraju sutra na Gradskom stadionu u Bijeljini sa početkom u 15:30 časova, nalaze na petom mjestu uz 18 bodova.

Klub sa Tušnja, kao što je poznato od ranije, nalazi se u nezavidnoj finansijskoj situaciji, ali strateg Radnika ističe da to ne može i neće biti odlučujući faktor u ovom duelu.

''Očekuje nas veoma bitna i teška utakmica protiv ekipe Slobode koja ima svoje određene probleme. Međutim, moramo da budemo svjesni da se svi problemi zaboravljaju i ostaju u svlačionici kad na teren istrče 22 igrača. Mi se nalazimo u dobrom ritmu i u jednoj dobroj formi, nadamo se da ćemo to sutra i pokazati. Konačno imamo skoro sve igrače na okupu tako da ću biti na ''slatkim mukama'' kad je u pitanju prvih 11 igrača, odnosno 18 koliko može da ih bude u protokolu'', rekao je u najavi utakmice trener Radnika Mladen Žižović, podsjetivši da su Tuzlaci u srijedu igrali i meč osmine finala Kupa BiH u Mostaru protiv Zrinjskog.

''Mislim da je Sloboda izmorena i da smo u prednosti kad je energetski faktor u pitanju. Sigurno smo blagi favoriti, međutim moramo da budemo koncentrisani kako bismo u jednom naboju došli do bodova jer ako budemo opušteni, teško da možemo nešto da napravimo jer Sloboda u svojim redovima ima nekoliko dibrih individualaca, ali se nadam da ćemo ih zaustaviti'', naveo je Žižović.

Junak prošle utakmice, koju su Bijeljinci odigrali u Ugljeviku protiv Zvijezde 09 (1:4), bio je Vladimir Bradonjić, koji je u igru ušao u 66. minutu, nakon čega mu je bilo potrebno samo 18 minuta da postigne het-trik, te svoj tim od 1:1 odvede do 1:4.

''U goste nam dolazi ekipa koja nas je pobijedila u prvom kolu. Najvažnije je da smo svi zdravi i spremni jer nas očekuje teška utakmica. Ipak, dočekujemo je u dobroj atmosferi, vezali smo dvije pobjede i očekujem da se pobjedničko raspoloženje nastavi i sutra'', istakao je mladi ofanzivac semberskog premijerligaša.

PREMIJER LIGA BIH - 12. KOLO:

Subota:

Čelik - Široki Brijeg (15.30)
Radnik - Sloboda
Tuzla siti - Zvijezda 09
Zrinjski - Sarajevo

Nedjelja:

Mladost - Velež (15.30)
Borac - Željezničar (17.30)

TABELA: Željezničar 23, Sarajevo 23, Tuzla siti 21, Zrinjski 19, Radnik 18, Borac 15, Široki Brijeg 14, Sloboda 13, Čelik 13, Velež 11, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC