• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žene "razgrabile" ulaznice za Iran - Kambodža!

Autor mondo.ba

Iranska državna novinska agencija IRNA objavila je da je 3.500 ulaznica za žensku sekciju na stadionu Azadi, čiji je kapacitet 78.000, rasprodato u roku od nekoliko minuta.

 Žene ulaznice Iran Kambodža Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ulaznice za žensku tribinu, za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Irana i Kambodže, koje su do sad puštene u prodaju ''planule'' su – za samo nekoliko minuta!

Naime, žene su vrlo brzo pokupovale 3.500 ulaznica za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između ove dvije selekcije, koja će se igrati 10. oktobra na stadionu Azadi u Teheranu.

U Iranu je ženama bilo zabranjeno da dolaze na fudbalske stadione još od 1979. godine. Prošlog mjeseca Sahar Kodajari je umrla sedam dana nakon što se zapalila, dok je čekala suđenje zbog pokušaja da prisustvuje fudbalskoj utakmici prerušena u muškarca.

Svjetska fudbalska federacije (FIFA) nedavno, nakon smrti Kodajari, objavila je da su iranske vlasti, nakon zahtjeva upućenog od strane svjetske kuće fudbala, "osigurale" da žene prisustvuju utakmicama.

Iranska državna novinska agencija IRNA objavila je da je 3.500 ulaznica za žensku sekciju na stadionu Azadi, čiji je kapacitet 78.000, rasprodato u roku od nekoliko minuta od jučerašnjeg puštaja u prodaju.

FIFA je saopštila kako joj je rečeno da će u početku za žene biti dostupno 4.600 ulaznica, ali da očekuje da će ih u prodaji biti više kako bi se zadovoljila potražnja, a istaknuto je da će FIFA poslati delegaciju na utakmicu da nadgleda žene.

Organizacija "Open Stadiums", koja vodi kampanju da se ženama dozvoli pristup muškim sportskim događajima u Iranu, prema navodima britanskih medija, saopštila je da su ulaznice u prodaju puštene bez ikakvih najava Fudbalskog saveza Irana, te da su navijačice to mogle saznati samo putem društvenih medija.

Iz "Open Stadiumsa" su kazali da pozdravljaju prodaju, ali da su zabrinuti zbog sekcije koja je isključivo za žene što će spriječiti majke da vode sinove na utakmice te kako će se smjestiti žene s invaliditetom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC