• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novajlija u bh. timu: Čast je biti dio "zmajeva"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Ne očekujem da ću odmah i nastupiti, jer sve se desilo nekako na brzinu, ali sigurno to priželjkujem, kao i svaki igrač'', rekao vezni fudbaler Maribora Dino Hotić

 Dino Hotić Čast biti dio reprezentacije BiH Izvor: MONDO/Samir Cacan

Novajlija u reprezentaciji Bosne i Hercegovine za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Finske i Grčke je Dino Hotić, prvotimac Maribora kojem je Svjetska fudbalska federacija (FIFA) dozvolila da promijeni sportsko državljanstvo. Tako će Hotić u budućnosti umjesto dresa Slovenije nositi dres BiH.

"Pratio sam utakmice reprezentacije BiH i ranije. Naravno, poznajem sve igrače, neke i lično kao Kenana Pirća sa kojim nastupam u Mariboru. Izuzetno sam srećan što sam sada i ja dio ove reprezentacije i što sam dobio poziv selektora", kazao je Hotić za internet stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Dino Hotić je u tekućoj sezoni za ekipu Maribora odigrao 13 utakmica i postigao četiri gola i zabilježio pet asistencija.

Hotić je dodao da ga je iznenadio selektorov poziv, koji je stigao odmah nakon dozvole FIFA o promjeni sportskog državljanstva.

"Priznajem da me poziv iznenadio. Prvo su mi čestitali što sam dobio 'zeleno svjetlo' za nastup za selekciju BiH, a nedugo zatim uslijedio je i poziv i morao sam hitno da krenem na okupljanje. Nisam čak ni bio u Mariboru, ali sam se brzo organizovao i uspio da dođem, tako da već danas mogu trenirati", istakao je Hotić i dodao:

"Čast je nositi dres reprezentacije BiH. Moji roditelji su iz BiH i bili su jako ponosni kad su čuli da sam pozvan, isto kao i ja. To nije samo stepenica više u mojoj karijeri, već i prilika da se dokažem i osjetim šta to znači igrati pred bh. navijačima za koje znam da su veoma posvećeni reprezentaciji."

Vezni fudbaler koji je igrao za mlade selekcije Slovenije iskreno je rekao da ne očekuje da će odmah protiv Finske u subotu u Zenici upisati i debitantski nastup za BiH.

"Ne očekujem da ću odmah i nastupiti, jer sve se desilo nekako na brzinu, ali sigurno to priželjkujem, kao i svaki igrač. Potrudiću se da na treninzima pokažem šta znam, a selektor će odlučiti da li ću igrati", kazao je 24-godišnji Hotić.

Rođeni Ljubljančanin cijelu karijeru proveo je u Mariboru, koji ga je slao na posudbe u Veržej i Krško. Sa "ljubičastima" je osvojio šest titula šampiona Slovenije, te tri Superkupa i dva Kupa.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC