• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok policija HAPSI po ulicama, Španci se pitaju: Šta sa "El klasikom"?

Autor mondo.rs

Barselonu čeka istorijska prilika u 179. okršaju sa Realom, međutim stvari su ove jeseni ponovo komplikovane i ne tiču se samo fudbala.

Prvi put ove sezone, 179. put u La Ligi, a 243. put u takmičarskim mečevima, Barselona i Real Madrid trebalo bi da se sastanu u subotu, 26. oktobra, od 13 časova na stadionu "Kamp nou".

Trebalo, jer je danas u sedište Primere stigao zahtev da domaćinstva budu zamenjena zbog ponovo pojačanih tenzija u Kataloniji i hapšenja političkih lidera španske pokrajine koji se zalažu na otcepljenje od kraljevine.

Da li će kancelarija lige i povući nepopularan potez?

Teško je reći u ovom trenutku. Prve ocene španskih sportskih novinara je da toga neće biti, ali bi u narednih deset dana moglo da se dogodi i jedno i drugo - da atmosfera među Kataloncima splasne i život nastavi da teče kao i u periodu posle Referenduma, ali i da se situacija na ulicama Barselone i ostalih gradova u ekonomski najrazvijenijoj oblasti u Španiji dodatno pogorša.

U međuvremenu, Barselona naredne subote gostuje Eibaru, pa u sredu putuje u Prag na duel sa Slavijom u Ligi šampiona. I Real Madrid gostuje dva puta, prvo Majorki u subotu uveče, pa Galatasaraju u Istanbulu u utorak.

"Santijago Bernabeu": 52-15-22 (181:110)

Iako ni ekipa Ernestea Valverdea, ni sastav Zinedina Zidana ne blistaju ove sezone, nalaze se na čelu tabele. Madriđani sa skorom 5-3-0 imaju dva boda više od "Blaugrane", koja čekajući puni oporavak Lionela Mesija ima već dva poraza u osam rundi, 5-1-2.

Naredni "El klasiko" ima specifičnu težinu, utoliko što je Barsa serijom od 14 pobeda u polsednjih 22 susreta sa Realom, koji je od te 2008. pobedio samo četiri puta, izjednačila skor u prvenstvenim derbijima na 72-34-72 (286:288) i prvi put u istoriji najveće španske utakmice - a, ona je počela 17. februara 1929. pobedom "kraljevića" od 1:2 - ponos Katalonije ima priliku da povede u ukupnom skoru.

"Kamp nou": 50-19-20 (178:105)

Barselona je, ruku na srce, to već uradila 2. marta ove godine kada je golom Ivana Rakitića na "Santijago Bernabeu" stadionu u prestonici ostvarila pobedu od 0:1 i preuzela vođstvo u generalnom poretku u kom se računaju i mečevi u Kupu kralja (12-8-15), Liga kupu (0-4-2), Superkupu (8-3-4) i Ligi šampiona (3-3-2).

Bio odigran u Barseloni ili Madridu, do početka narednog "El klasika" skor će iznositi 95-51-96 (403:399).

Pratite razvoj situacije u Kataloniji na našem portalu.

Da li će Real pasti u zaostatak i u prvenstvenim okršajima?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC