• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Totenhemov savjet navijačima pred put u Beograd: Držite se centra!

Autor mondo.rs

Londonski klub obezbijedio autobuse svojim navijačima od centra Beograda do stadiona "Rajko Mitić" i savjetovao ih da se ne šetaju sami noseći Totenhemova obilježja.

Gostovanje Crvene zvezde u Londonu izazvalo je veliku pažnju engleskih medija, pošto se i pored zabrane na tribinama Totenhemovog stadiona pojavio veliki broj navijača beogradskog kluba.

Domaćin je zbog toga pokrenuo istragu i već izrekao zabrane za 48 svojih članova koji su preprodavali ulaznice, a uoči beogradskog duela opet se priča o navijačima.

Možda će vas zanimati

 Londonski "pijevci" upozorili su tekstom na svom sajtu navijače kako bi trebalo da se ponašaju u Beogradu i šta ne bi trebalo da rade.

"Navijačima preporučujemo da borave u centru Beograda, gdje su brojni prijatni barovi i restorani na Obilićevom vencu i u Knez Mihajlovoj. Savjetujemo, takođe, da sa sobom nose kopiju pasoša, uz fotografiju u mobilnom telefonu".

Naveden je broj telefona koji treba pozvati u slučaju neprijatnosti, a posebno su upućeni pripadnici LGBT populacije da pročitaju savjet britanskog ministartstva spoljnih poslova.

U Londonu su upućeni na radove i zakrčenje beogradskih ulica, pa još nije precizirano gdje će se navijači okupljati za polazak na stadion.

"Na savjet policije, klub će organizovati autobuse za navijače u centru Beograda. Oni će voziti na stadion sa Studentskog trga ili Trga Nikole Pašića, a o tačnom mjestu polaska ćemo vas obavestiti čim nam policija bude potvrdila, zbog radova na ulicama u centru Beograda. Predviđeno je da autobusi sa navijačima krenu u 19.15, odnosno da budu na stadionu oko 20 časova (utakmica počinje u 21.00)".

Po pravilima UEFA, gostima pripada pet odsto kapaciteta stadiona, što znači da će Totenhemovi navijači na raspolaganju imati oko 2.500 ulaznica.

"Mjesto polaska autobusa biće i mjesto na kom ćete moći da preuzmete ulaznice. Klub apeluje na navijače da koriste organizovane autobuse i da ne idu sami na stadion. Ukoliko neko to bude činio, savjetujemo da ne ističe Totenhemova obilježja u blizini stadiona", upozoravaju Englezi svoje pristalice na moguće neprijatne situacije.

Gostujućim navijačima je, takođe, objašnjeno da na stadion neće moći da unesu kofere, kao i da nema mjesto predviđeno za njihovo odlaganje. Zatim i to da je zabranjeno konzumiranje alkohola u krugu od jednog kilometra oko stadiona, tri sata prije i tri sata poslije utakmice.

Za kraj, napomenuto je da je dozvoljeno unošenje zastava, ali nikako onih koje imaju religioznu ili političku poruku.

"Ni u kom slučaju navijači ne smiju da ističu provokativne poruke na račun političke situacije na Balkanu i u Srbiji", dodaje je.

Duel Crvena zvezda - Totenhem igra se u srijedu od 21.00 na stadionu "Rajko Mitić". Prethodni susret u Londonu završen je ubjedljivom pobjedom domačeg tima (4:0), a stanje na tabeli poslije tri kola je: Bajern devet bodova, Totenhem četiri, Zvezda tri, Olimpijakos jedan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC