• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakitić: Teško mi je, ali davaću maksimum do poslednjeg dana u Barseloni

Izvor MONDO/Beta

Hrvatski fudbaler iako se nalazi u nepovoljnoj situaciji kaže da poštuje odluku kluba i trenera i da je motivisan da povrati mesto u prvoj postavi i osvaja još mnogo trofeja u karijeri

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić, koji je nakon pet sezona u Barseloni izgubio mesto u prvom timu, rekao je da je i dalje motivisan i da će do poslednjeg trenutka nastojati da promeni svoju situaciju.

"S obzirom na to da obožavam fudbal i želim u njemu sve, razmišljam da promenim ovu situaciju. Sve je jasno - želim da osvojim još titula, ovde ili bilo gde. Želim da osvojim Ligu šampiona ove godine, iduće godine, a nakon toga još više. Od te motivacije živim. Daću sve od sebe do poslednjeg dana, uživajući na svakom treningu", rekao je Rakitić za televiziju Movistar.

Možda će vas zanimati

Rakitić je tokom razgovara ostavio utisak da će pokušati da se ponovo izbori za mesto u prvoj postavi u kojoj je bio od dolaska u klub 2014. do ovog leta.

Istakao je da dodatno trenira, a niti jednom nije spomenuo odlazak ove zime, kao što neki nagađaju.

Trener Ernesto Valverde ostavio je Rakitića na klupi u poslednje dve prvenstvene utakmice protiv Levantea i Selte.

Ove sezone je nastupio na deset mečeva, odigravši svega 255 minuta, čime je pretposlednji po minutaži od sedam veznih igrača Barselone.

"Razumem i poštujem odluke trenera, kluba, ili koga već, ali smatram da sam dao mnogo Barseloni tokom ovih pet i nešto godina, koliko sam ovde. Želim da nastavim da uživam ovde, to je ono što želim, to mi je bitno. Imam 31 godinu, a ne 38, i osećam da sam u najboljim godinama, u najboljem trenutku", rekao je Rakitić koji ugovor s Barselonom ima do leta 2021.

Rakitić je od dolaska u Barselonu svake godine odigrao više od 50 utakmica po sezoni, ukupno 278, čime je peti stranac s najviše nastupa u 120 godina dugoj istoriji kluba. Otkad je 2017. na klupu seo Valverde bio je najviše korišćeniji igrač, sve do početka ove sezone.

"Ovo je teška situacija, potpuno nova za mene, ali ponekad se događaju stvari koje nije potrebno shvatiti 100 odsto, a moraju se prihvatiti", rekao je Rakitić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC