• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Da je naišao, Ibra bi video 3,5 metara bronzanog sebe u plamenu!

Autor mondo.rs

Nisu mu oprostili, a kako izgleda - niti će.

Da je kojim slučajem naišao sinoć pred "Stadion", Zlatan Ibrahimović video bi kako huligani pokušavaju da zapale bronzanu statuu, koju je umetnik Peter Linde izvajao u čast najboljeg fudbalera ikada rođenog u Malmeu.


"Ibrakadabra" rođen je pre 38 godina u gradu na jugu Švedske, prve fudbalske korake napravio u školi plavo-belih, pre nego što je 1999. debitobao za prvi tim Malmea i u naredne tri sezone do transfera u Ajaks postigao 18 golova na 47 utakmica.

Iako za se navijači kluba sa 20 titula prvaka nisu radovali trofejima sa Ibrahimovićem, ni grad, ni fudbalski klub nisu propuštali priliku da iskažu poštovanje prema svemu što je ekscentrični centarofr uradio za švedski fudbal potom kao reprezentativac i strelac 62 gola na 112 nastupa u žuto-plavim bojama, ali se sve okrenulo za jednu noć ove 2019. godine.

Dan nakon što je Ibrahimović objavio da će postati deoničar rivalskog Hamarbija, najvatrenije pristalice kluba okupile su se u večernjim časovima na platou ispred stadiona, gde su potom bakljama i sprejevima vandalizovale statuu, koju je Ibrahimović svečano predstavio planeti pre nešto više od mesec dana.

Posledice na bronzanoj figuri visokoj tri i po metra mogle su jasno da se uoče kada je četvrtak svanuo u Malmeu, baš kao i roze klozetska daska naslonjena na nju.

Ibrahimović je postao vlasnik 25 odsto akcija Hamarbija, sa čijim navijačima se pristalice Malmea baš ne podnose. Utakmice ova dva kluba često prate tuče huligana.

Biće zanimljivo čuti Ibrin komentar.

Više o Ibri

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC