• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ognjen Vranješ o povratku u "zmajeve": Trenutno ne, ali ko zna

Autor mondo.ba

"Ovog trenutka ne! Ali ko zna šta može da se dogodi do marta. Odluke donosim isključivo ja i od trenutka do trenutka, kako složim stvari u svojoj percepciji", rekao je defanzivac AEK-a o mogućem povratku u selekciju BiH.

 Ognjen Vranješ o povratku u reprezentaciju BiH Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Banjalučanin Ognjen Vranješ se prvi put oglasio povodom mogućnosti da se vrati u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Poslije dolaska na kormilo selekcije BiH Dušana Bajevića pojavile su se brojne spekulacije o povratku defanzivca AEK-a Ognjena Vranješa u tabor "zmajeva" pred martovski baraž u Ligi nacija.

Možda će vas zanimati

"Zmajevi" će najprije dočekati Sjevernu Irsku u Zenici 26. marta, a u slučaju pobjede, opet biti domaćini na "Bilinom polju" boljem iz duela između Slovačke i Republike Irske (31. mart).

Prvi put otkako se pojavila informacija da bi se Vranješ mogao vratiti u reprezentaciju BiH Banjalučanin je u izjavi za "Sportski žurnal" progovorio o toj mogućnosti.

"Imam veliki broj prijatelja u sva tri naroda i dobijam od njih svakodnevno poruke podrške jer sam prolazio kroz jedan težak period u karijeri i životu. Preživjelo se. Ako me pitate za reprezentaciju BiH i povratak u nju, moj odgovor je - ne znam! Situacija nije baš jednostavna, slažete li se sa mnom?", rekao je Vranješ.

Potvrdio je da je o tome razgovarao sa selektorom BiH Dušanom Bajevićem.

"Jesam, i to nije tajna. Gospodin Bajević je korektan čovjek i trener, često se vidimo u Atini. Razgovaramo o svemu. Pričali smo otvoreno. Ja ne bih da iznosim detalje u javnost, ako selektor Bajević ima tu potrebu onda pitajte njega. Kao što sam rekao sve je, mnogo, mnogo komplikovano".

Na pitanje, pod kojim uslovima bi se vratio među "zmajeve", Vranješ je odgovorio:

to se tiče selektora Bajevića s njim bih se lako dogovorio oko svega, već sam rekao da je izuzetno korektan i profesionalan, pokazao je to u razgovorima koje smo vodili. Čini mi se da je i on svjestan situacije u koju se došlo ne mojom, ali ni njegovom krivicom".

Izvor: MN PRESS

Prema njegovim riječima, iz reprezentacije ga je eliminisao FS BiH.

"I gospodinu Bajeviću sam rekao da je mene eliminisao Fudbalski savez BiH, na neki čudan, pomalo i ružan način. Izdali su i saopštenje za javnost o mom imenu i prezimenu, nastupu za reprezentaciju, moj status… Jedini sam reprezentativac o kojem su se tako izjasnili, na zvaničnoj internet stranici Saveza".

Na pitanje, da li je ljut na čelnike FS BiH, nije odgovorio konkretno.

"Ne zanima me to ko je glavni u FS BiH i ko ga vodi, to je uradio Savez, izdao saopštenje. Dakle, institucija me je precrtala".

Na kraju Vranješ je dodao da više ne zna kako će se situacija razriješiti.

"Pa iskreno, nemam pojma. Imate li Vi možda neki prijedlog?"

Složio se da Fudbalski savez BiH treba da se javno izvini.

"Slažem se. To svakako trebaju da urade oni koji su napisali saopštenje protiv mene, ali…".

Na pitanje, da li to znači da ni tada nije sigurno da će zaigrati, odgovorio je:

"To ste Vi rekli. Oni trebaju da urade prvi korak. Ljudi iz Saveza. Što se mene tiče uvijek sam tu za razgovore, akcije, dogovore, na usluzi… Ako trebam, i kome trebam, zna gdje može da me nađe. Nije važno mjesto, već ono što se dogovori. Najviše mrzim neistine, a u prošlosti ih je bilo jako puno. Pogotovo oko mog imena. To sam direktno rekao i bivšem selektoru Robertu Prosinečkom".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Znači, Ognjen Vranješ bi ponovo zaigrao za reprezentaciju BiH?

"Ovog trenutka ne! Ali ko zna šta može da se dogodi do marta. Odluke donosim isključivo ja i od trenutka do trenutka, kako složim stvari u svojoj percepciji", ostao je pomalo zagonetan na kraju Ognjen Vranješ.

Da li postoji neko ko bi mogao da izvrši uticaj da se “predomislite”?

"Ja se ne predomišljam, nikada ni za čim žalio nisam. Iskren da budem ne postoji niko na svijetu ko može da mi kaže Ognjene ovako ćeš i ovako. Na mene niko nema uticaj. Odluke isključivo donosim ja. Ako su pogrešne ispaštam, ako su dobre uživam".

Ognjen Vranješ je praznike dočekao u Banjaluci, u krugu najdražih - porodice.

"Ovim putem svima želim da čestitam Novu 2020. godinu i Božićne praznike i nadam se da će ova godina biti mnogo bolja i uspješnija nego prethodna. Iskreno vjerujem u to", zaključio je Vranješ u razgovoru za "Sportski žurnal".

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Normalan

Ko je on uopšte da se o njemu toliko priča? Zar je on uopšte nekakav fudbaler? Uostalom, kakav god da je bio, bio je. Njegovo je prošlo i samo može da se provlači po žutoj štampi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC