• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće važno u Birmingemu: Lester i Vila uz remi čekaju revanš

Autor mondo.rs

Drugo polufinale engleskog Liga kupa donelo je više neizvesnosti nego sinoćnji derbi Mančestera, a rezultatski će biti neizvesnije i u revanšu.

Nisu blistali fudbaleri Lestera, ali su uspeli da izbegnu poraz(1:1) na svom terenu u prvom susretu polufinala Liga kupa. Remi protiv Aston Vile doneće nam zabavu i na kraju meseca, kada isti timovi budu igrali u birmingemu.

Meč koj isu večeras, po jakom pljusku, odigrali članovi Premijer lige ravnopravno je bio podeljen na dva dela. Prvi je u potpunosti pripao gostima, dok su domaći dominirali u nastavku susreta. Zato je nerešen ishod najpravedniji.

Možda će vas zanimati

LESTER - ASTON VILA 1:1

Retke su utakmice ove sezone na kojima nismo videli mnogo od izabranika Brendana Rodžersa. Protiv Mančester sitija su bili inferiorni, protiv Liverpula takođe, ali protiv svih ostalih timova su uspevali da dominiraju. Večerašnja partija nije bila sjajna.

Zapravo, bolji utisak u prvom delu meča ostavili su gosti iz Birmingema. Aston Vila je povela u 28. minutu, a mogla je do pauze i da uveća svoju prednost. Gol je delo desnog beka Žilbera, koji je odlično iskoristio nesmotrenost Bena Čilvela i prišunjao mu se sa leđa.

Najbolju šansu za tako nešto imao je Konsa, štoper Aston Vile. On je prilikom jednog prekida pogodio okvir gola, a Kasper Šmajhel je u toj situaciji pogrešno procenio let lopte. Polušanse koje je Lester stvarao u prvom delu igre nisu bile dovoljno dobre.

Zato su po povratku sa pauze domaći morali da zaigraju angažovanije. Rodžers nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo u tom momentu, ali su njegovi igrači počeli da liče na sebe. Rastrčao se Vardi, Čaduri je doneo energiju u vezni red, a još jedan rezervista, Keleči Iheanačo, postigao je gol za izjednačenje.

Ova dva tima će igrati krajem meseca u revanš susretu polufinala. Taj susret će nam dati odgovor na pitanje ko putuje na Vembli, gde će se protiv jednog od dva tima iz Mančestera boriti za prvi trofej u sezoni.

Lester je u ligaškom meču koji su odigrala ova dva tima slavio rezultatom 4:1, a taj meč u Birmingemu je igran 8. decembra. Naredni prvenstveni susret ovih timova biće na rasporedu 7. marta.

Lester: Šmajhel, Sojundžu, Evans, Fuš, Pereira, Tilemans (od 79. Olbrajton), Prat (od 46. Čaduri), Medison, Čilvel, Ajoze Perez (od 69. Keleči Iheanačo), Vardi
Aston Vila: Niland, Konsa, Mings, Hause, Žilber, Luiz, Nakamba, Tejlor, Trezege (od 67. Hurihejn), Griliš, El Gazi (od 74. Vasiljev)

Mančester junajted - Mančester siti 1:3 (0:3)
/Rašford 70 - B. Silva 17, Mahrez 33, Pereira ag 38/

Lester - Aston Vila 1:1 (0:1)
/Žilbert 28 - Keleči Iheanačo 75/

Aston Vila - Lester
28. januar 20:45

Mančester siti - Mančester junajted
29. januar 20:45

Finale Liga kupa:
1. mart 2020. godine, Vembli, London

Najuspešniji timovi u takmičenju: Liverpul 8, Mančester siti 6, Mančester junajted 5, Aston Vila 5, Čelsi 5, Totenhem 4, Notingem Forest 4, Lester 3...

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC