• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Banjaluci počela izgradnja novog fudbalskog terena

Autor mondo.ba/SRNA

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku izgradnje, rekao je novinarima da će ovo biti drugi fudbalski stadion na otvorenom sa vještačkom travom urađen prema FIFA standardima na veoma pristupačnoj lokaciji.

 Banjaluka počela izgradnja novog fudbalskog terena Izvor: Grad Banja Luka

U Banjaluci je danas počela prva faza izgradnje novog fudbalskog terena u vrijednosti gotovo 200.000 KM uz banjalučki Istočni tranzit, u blizini Tržnog centra "Delta planet".

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku izgradnje, rekao je novinarima da će ovo biti drugi fudbalski stadion na otvorenom sa vještačkom travom urađen prema FIFA standardima na veoma pristupačnoj lokaciji.

Možda će vas zanimati

On je naveo da prva faza podrazumijeva građevinske i hidro radove i završetak kišne, fekalne kanalizacije i vodovoda.

"Vrijednost radova u ovoj fazi je nešto ispod 200.000 KM", naveo je Radojičić.

On kaže da će, ukoliko bude moguće, ove godine biti objavljen i tender za drugu fazu, navodeći da su potrebna sredstva da bi sve bilo završeno u potpunosti.

Radojičić je naglasio da je u planu izgradnja još nekoliko veoma krupnih objekata u oblasti sporta.

On je podsjetio da je u prošloj godini otvorena Sportska dvorana "Centar", da je pri kraju tender za novu sportsku dvoranu kod Osnovne škole "Branko Radičević" u naselju Starčevica, izrazivši nadu da će do kraja godine početi javna nabavka za izgradnju sportske dvorane u naselju Lauš.

"To bi značilo da za tri ili četiri godine udvostručimo, možda i utrostručimo kapacitete grada sa infastrukturnim objektima za sportske klubove", kaže Radojičić.

Načelnik gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da bi prva faza izgradnje novog fudbalskog terena trebalo da bude završena za dva mjeseca ako vremenske prilike budu dozvoljavale.

"Nakon toga ćemo raspisati tender za drugu fazu, odnosno postavljanje vještačke trave", naveo je Bilčar i dodao da će treća faza koja se odnosi na pomoćne objekte biti realizovana kasnije.

Igor Vrhovac iz Omladinskog fudbalskog kluba Spartak rekao je da je izgradnja novog fudbalskog terena veoma značajna za kvalitetniji rad, budući da su klubovi u Banjaluci imali problem sa prostorom za treniranje.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Branislav

Opet pranje novca! Banjaluci treba mladih sposobnih inžinjera, a ne glupih nafuranih fudbalera! Napravite pekaru zaposlite bar 3 radnika dosta vam je para više!!! Uložite ne otimajte sirotinji kreteni!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC