• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar poslije Međugorja preselio u turski Belek na drugi dio priprema

Fudbaleri Željezničara otputovali su sa sarajevskog aerodroma u tursku Antaliju, gdje će boraviti na pripremama do 11. februara.

 FK Željezničar otputovao na pripreme u turski Belek Izvor: Fena/FK Željezničar, Armin Herić

Nakon dvanaestodnevnih priprema u Međugorju, Željezničar će u Antaliji obaviti dio priprema i odigrati četiri pripremne utakmice. "Plavi" će biti smješteni u hotelu Sentido Zejnep u oblasti Belek, saopšteno je iz kluba s Grbavice.

Na pripreme su otputovali: Vedran Kjosevski, Filip Erić, Jasmin Kršić, Siniša Stevanović, Antonio Pavić, Srđan Stanić, Eldar Šehić, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Kosorić, Frane Ikić, Luka Miletić, Mehmed Alispahić, Damir Sadiković, Petar Bojo, Dženan Osmanović, Amar Mehić, Nermin Jamak, Mustafa Mujezinović, Semir Štilić, Semir Dacić, Mladen Veselinović, Sedad Subašić, Dženan Zajmović, Ivan Lendrić, Ermin Zec, te članovi stručnog štaba.

Možda će vas zanimati

Željezničar će tokom boravka u Antaliji odigrati četiri pripremne utakmice, a prva je na rasporedu 3. februara protiv Olimpije. Dva dana kasnije igraće protiv ruske ekipe Akhmat Grozni, a 6. februara odigraće meč protiv Proletera iz Novog Sada. Posljednji kontrolni meč u Antaliji igraće 10. februara protiv ukrajinske Zorje.

"Već u ponedjeljak igramo prvu utakmicu. Osvježavaćemo ekipu na ovom dijelu priprema gdje nas očekuju i bolji tereni. Želimo ući u neki ritam treniranja koji je bliži onome koji nas očekuje u prvenstvu. Nećemo trenirati svaki dan po dva puta, radićemo malo više na taktici i tehnici. Do sada smo imali dobre vremenske uslove , tereni su bili jako korektni. Odradili smo sve što smo željeli. Odigrali smo tri netipične pripremne utakmice", istakao je trener ekipe Amar Osim.

Igrač Željezničara Mladen Veselinović naglašava da je teži dio priprema iza ekipe.

"Radilo se na fizičkoj spremi. Sada nas očekuju pripreme u Antaliji gdje ćemo mislim raditi malo lakše. Uslovi u Međugorju su bili ok, nije bilo blata kao prethodnih godina, ali najvažnije je da se niko nije povrijedio i da se nastavimo kvalitetno spremati za nastavak sezone", rekao je Veselinović.

Željezničar će prvi trening u Beleku obaviti u subotu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC