• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kiša golova, ali i crvenih kartona!

Kiša golova u 34. kolu Serije A, ali i kiša crvenih kartona - čak 10! Kaka i Del Pjero trostruki strelci za svoje ekipe.

 SERIJA A: Kiša golova, ali i crvenih kartona! Izvor: MONDO

Osim ubedljivih pobeda Milana i Juventusa, 34. kolo Serije A obeležio je i veliki broj crvenih kartona. Na sedam mečeva pokazano je čak 10 crvenih kartona - po jedan za Napoli, Udineze i Đenovu, po dva za Kaljari i Lacio i čak tri za Parmu!

Treba istaći i da su u ovm kolu viđena i dva het-trik - Kaka za Milan (dva gola sa penala) i Alesandro del Pjero za Juventus.

Inter je u meču bez mnogo šansi u Torinu zabeležio minimalnu pobedu i pobegao Romi šest bodova četiri kola pre kraja prvenstva.

Važnu, možda i presudnu, "trojku" u odbrani titule aktuelnom šampionu Italije doneo je Hulio Rikardo Kruz golom na isteku pola časa igre, čime je konačno prekinuo četvoromjesečni post. Korner je izveo Baloteli, a Argentinac na prvoj stativi sačekao loptu i sproveo je iza leđa golmana domaćih.

Ubedljivoj pobedi Milana od 5:1 najviše je doprineo Brazilac Kaka koji je postigao het-trik, a osim njega u listu strelaca su se upisali veteran Pipo Inzagi i tinejdžer Pato, dok je počasni gol za Ređinu postigao Bareto.

Milan je do prednosti došao već u osmom minutu kada je nakon solo prodora Kaka srušen u šesnaestercu, a sudija dosudio najstrožu kaznu. Isti igrač, namestio je loptu "na kreč" i to je 1:0. U 34. minutu repriza - u šesnaestercu gostiju srušen je Sedorf, Farina još jednom pokazao na belu tačku, a Kaka bez problema vara golmana za 2:0.

Odogovor Ređine stigao je u 40. minutu kada je Bareto iz velike udaljenosti uputio "bombu" ka golu Milana, a Kalač je samo pogledom ispratio na njenom putu do mreže - 2:1.

Dominacija Milana nastavila se i u drugom poluvremenu, ali nikako nisu uspevali da dođu do gola, sve do 67. minuta kada je Kaka uspeo da zabeleži het-trik plasiravši loptu kroz šumu nogu u mrežu Ređine.

Dvadesetak minuta pre kraja meča šansu je dobio i Pato, što je znao da iskoristi Pipo Inzagi - šut Pata završio je na stativi, a na “odbitak” je natrčao, ko bi drugi do “super Pipo” i to je 4:1 za Milan.

Očigledno Pato nije bio zadovoljan svojim učinkom pa je dva minuta pre kraja meča iskoristio centaršut Gurkufa i glavom postavio konačan rezultat 5:1 za rosonere.

Novom pobedom Milan je u borbi za četvrtu poziciju održao korak za Fiorentinom koja ima četiri boda više.

Najviše tenzija viđeno je na meču između Parme i Napolija, jer su domaćima bili preko potrebni bodovi kako ne bi sledeću sezonu igrali u nižem rangu, ali to nije uticalo na goste koji su došli da se nadigravaju.

Povela je Parma 1:0 golom Budana sa jedanaest metara, ali usledio je preokret - Domici je sa bele tačke izjednačio, a Boljaćino u 72. minutu donosi pobedu Napoliju. Nisu domaći mogli sportski da podnesu poraz pa su zbog grubosti igru pre vremena morali da napuste Mariga u 45. Falkone u 76. i Gazbaroni u 80. minutu, dok je Napoli ostao bez Gargana koji je “pocrveneo” u 76. minutu.

Ubedljivu pobedu ostvario je Juventus koji je na gostovanju deklasirao Atalantu sa 4:0. Povela je ekipa iz Torina već u prvom minutu preko Legrotaljea, a Del Pjero je potpuno dotukao protivnika zabeleživši het-trik.

Važne pobede u borbi za opstanak ostvarili su Kaljari koji je savladao ekipu Empolija sa 2:0 i Katanija koja je savladala ekipu Lacija sa minimalnih 1:0.

Rezultati 34. kola:

Nedelja:

Atalanta - Juventus 0:4
(Legrotalje 1, Del Pjero 6, 34, 65)

Milan - Ređina 5:1
(Kaka 8 pen. 34 pen. 67, Inzagi 73, Pato 88 – Bareto 40)

Kaljari - Empoli 2:0
(Akvafreska 9, Fini 64)

Katanija - Lacio 1:0
(Spinezi 34 pen.)

Parma - Napoli 1:2
(Budan 23 pen. – Domici 45 pen. Bogljaćino 72)

Sampdorija - Udineze 3:0
(Kasano 23, Belući 44, 55 pen.)

Sijena - Đenova 0:1
(Konko 24)

Torino-Inter 0:1
(Kruz 30)

Subota:

Roma - Livorno 1:1
Fiorentina - Palermo 1:0

TABELA: Inter 78, Roma 72, Juventus 67, Fiorentina 59, Milan 55, Samdorija 55, Udineze 51, Đenova 48, Napoli 46, Palermo 42, Atalanta 41, Lacio 40, Sijena 38, Katanija 35, Kaljari 35, Torino 34, Parma 31, Livorno 30, Empoli 30, Ređina 30 bodova.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC