• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija - Estonija 1:3 (KRAJ)

Estonija pobijedila Srbiju 3:1. Srbija imala 1:0, a potom Estonci napravili preokret. Skandalozno ponašanje dijela navijača, atmosfera užasna.

 Srbija - Estonija 1:3 (KRAJ) Izvor: MONDO

Crn debi Vladimira Petrovića-Pižona na klupi Srbije.

Estonija pobijedila Srbiju 3:1 na stadionu Partizana, poslije vođstva "orlova" od 1:0.

"Nije nam bilo veče, a ni sudija nam nije dao da igramo. Eto, dešava se i to da se izgubi utakmica, ali idemo dalje, mora da se igra. Ako budemo mogli da dobijemo Italiju, dobićemo je",
rekao je Pižon odmah poslije utakmice.

Meč je, ipak, obilježilo teško razumljivo ponašanje publike na stadionu Partizana. Dio navijača zviždao je golmanu Vladimiru Stojkoviću, drugi mu je davao podršku, bilo je i skandiranja "Tole, odlazi", ali je drugi dio gledalaca zviždao na to. Potom su vrijeđani i homoseksualci uzvikivanjem "Ko ne skače taj je peder" i "Ubij pedera", a sve u svjetlu predstojeće "Parade ponosa", koja će u nedelju biti održana u Beogradu.

Na sjevernoj tribini stadiona bio je okačen transparent: "Kleo nikad za Srbiju".

U takvoj, najblaže rečeno, čudnoj atmosferi, protekao je debi Vladimira Petrovića-Pižona na klupi Srbije. Ni fudbalerima, bilo je to očigledno, nije bilo baš prijatno da igraju u takvom ambijentu.

Ipak, bilo je fudbala. Istina, ne baš kvalitetnog. Najbolju priliku Srbija je imala u 11. minutu. Marko Lomić je probao iz slobodnog udarca, ali je golman Estonije Sergej Parejko odbio loptu. Međutim, u nastavku akcije Krasić je centrirao, Vidić sjajno udario glavom, ali je Parejko ponovo bio na mjestu.

Golman Stojković, koji se poslije odličnih odbrana u Partizanu, vratio na gol nacionalnog tima, za trenutak je utišao one koji mu nisu naklonjeni u 17. minutu kada je izvanredno intervenisao i spriječio gol Estonije. Šansu je imao Sergej Zenjov. Imali su Estonci jo[ nekoliko opasnih akcija, a u finišu prvog dijela Puri je sa nekih 18 metara šutirao preko gola.

Ipak, zvižduci su se potom začuli svaki put kada bi lopta došla do Stojkovića...

O tome kakva je bila atmosfera u prvom poluvremenu, govori i to što se često mogao čuti selektor Petrović, koji je vikao, nezadovoljan potezima pojedinih igrača. Tako je na jednu lošu reakciju Aleksandra Lukovića, uzviknuo: "Pa, koji ti je, bre, đavo?".

Pižon, četvrti selektor Srbije (Havijer Klemente, Miroslav Đukić, Radomir Antić), pognute glave je izašao sa terena na putu ka svlačionici...

Odmah na startu drugog dijela, ušli su Zoran Tošić i Miloš Ninković (umesto Jovanovića i Kačara) i to je unijelo živost u igru.

Vodeći gol postignut je u 60. minutu. Šutirao je Zdravko Kuzmanović, lopta je na putu ka golu Estonije zakačila Nikolu Žigića i prevarila je golmana Parejka.

Izjednačio je u 63. minutu Kink, sjajnim udarcem sa oko 25 metara. Stojković je loptu samo ispratio pogledom, što je bio novi signal dijelu navijača da ga još više vrijeđa. Zanimljivo je da je estonski selektor već bio spremio izmjenu Kinku i odmah poslije gola ga izveo iz igre!?

Estonija je napravila potpuni preokret u 73. minutu. Najprije je šut Dmitrijeva izblokirao Dejan Stanković, da bi na loptu natrčao Konstantin Vasiljev i savladao nemoćnog Stojkovića.

Dio publike kao da je jedva dočekao da Srbija primi gol i odmah je počeo da skandira "Jedan je Radomir Antić". A potom se začulo i "Tole, smradu, idi na paradu".

Tužan završetak ove sumorne večeri u Beogradu.- Aleksandar Luković je postigao autogol i 90. minutu za 1:3! U namjeri da otkloni opasnost glavom je pokušao da vrati loptu, ali je toliko jako udario da je ona prebacila golmana Stojkovića.

Dio navijača potom je počeo da skandira "Kleo, Srbine".

stadion Partizana
gledalaca: oko 12.000
sudija: Maksim Lajuškin (Rusija)

SRBIJA: Stojković - Lomić, Ivanović, Luković, Vidić - Stanković, Kuzmanović, Kačar, Krasić, Jovanović - Žigić.

ESTONIJA: Sergej Parejko, Tavi Ran, Pajo Piroja, Dmitri Kruglov, Aleksandr Dmitrijev, Sander Puri, Tarmo Kink, Sergej Zenjov, Konstantin Vasiljev, Ragnar Klavan i Enar Jager.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC